Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων ΤΙΜ(WIND) για την απεργία στις 10 Φεβρουαρίου

 

10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ – ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

 

– ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ, ΣΥΛΛ. ΣΥΜΒΑΣΗ, ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

 

– ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ – ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ

 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ, 10:30 π.μ.

 

Συνάδελφοι, η Γενική Συνέλευση στις 21/1 έχει αποφασίσει συμμετοχή του Σωματείου μας στην απεργιακή κινητοποίηση στις 10 Φεβρουαρίου, που έχουν προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ (συνδικαλιστικό όργανο των δημόσιων υπαλλήλων) και πολλά ακόμα σωματεία του ιδιωτικού τομέα.

 

Η κατάστασή μας χειροτερεύει καθημερινά. Δεν πάει άλλο. Η διοίκηση της WIND εδώ και μήνες έχει περάσει σε μια ολομέτωπη επίθεση εναντίον μας.

 

– Μας έκοψαν τα κουπόνια, μειώνοντας τους μισθούς μας.

– Με τη βοήθεια και του ΟΜΕΔ, καθήλωσαν την επιχειρησιακή σύμβαση.

– Οδήγησαν στην απώλεια εκατοντάδων (σχεδόν 300) θέσεων εργασίας: με τις απολύσεις, τις εκβιαστικές «οικειοθελείς αποχωρήσεις» και «παραιτήσεις», την «εθελουσία έξοδο».

 

Κι ενώ έχουν γίνει όλα αυτά…

 

§ Άνθρωποι που έφυγαν με την «εθελουσία», συνέχισαν για κάποιο διάστημα να εργάζονται ως εξωτερικοί συνεργάτες, εντός χώρων της εταιρίας. Κατά τα άλλα, μόνο για τους δικούς μας μισθούς δεν υπάρχουν λεφτά!

§ Μάνατζερ και Διευθυντές καλλιεργούν καθημερινά την απογοήτευση και τρομοκράτηση των συναδέλφων. Έχουν φτάσει σε ανοιχτά εκφοβιστικές μεθόδους και συμπεριφορές, προσβάλλοντας ακόμα και την αξιοπρέπεια πολλών συναδέλφων. Δε λένε βέβαια ότι ενώ μας μιλάνε για «τεμπέληδες εργαζόμενους», έχουν οδηγήσει τμήματα και διευθύνσεις σε απαξίωση, σε βαθμό διάλυσης!

§ Όλο και πιο έντονα είναι τα σενάρια για τις υπεργολαβίες (outsourcing), ίσως και πολύ σύντομα, πράγμα που θα απειλήσει τις θέσεις και συνθήκες εργασίας.

§ Το Σωματείο ζητάει επίσημα από τη διοίκηση ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ για τα επόμενα σχέδιά της και κυρίως για το μέλλον των θέσεων εργασίας – αλλά αυτή αρνείται κάθε συζήτηση. Όπως πχ. στην τριμερή συνάντηση στο Υπουργείο Απασχόλησης, όπου «προσήλθε» μέσω δικηγόρου. Στην ενημέρωση για το τι θα γίνει με τις υπεργολαβίες, όπου αγνόησε ακόμα και το mail που της έστειλε το Σωματείο. Στο θέμα της παροχής πάρκινγκ σε όλους τους συναδέλφους, που απλά βρήκε να πει ότι «θα το εξετάσει». Στα ωράρια της Εξυπηρέτησης Πελατών, που τα αλλάζει αιφνιδιαστικά.

 

Ειδικά για την ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ: ακόμα και το Υπουργείο Απασχόλησης υποχρεώθηκε να γνωματεύσει ότι κακώς η διοίκηση δεν μπήκε καν σε διαδικασία ενημέρωσης του Σωματείου (το ίδιο και για πολλές αλλαγές ωραρίων που έχουν γίνει τελευταία). Και καλεί την Επιθεώρηση Εργασίας «να αναλάβει δράση για να επιβάλλει τις προβλεπόμενες κυρώσεις».

 

— ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, μέσα στη WIND και μαζί με όλους τους εργαζόμενους —

 

Τα προβλήματά μας δεν σταματούν στους τέσσερις τοίχους της WIND. Ιδιαίτερα μετά την κατάθεση του Προγράμματος Σταθερότητας και τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, τα πράγματα είναι καθαρά. Κυβέρνηση και εργοδότες θέλουν να μας φορτώσουν την οικονομική κρίση. Που πήγαν οι ψεύτικες υποσχέσεις για «προστασία των αδυνάτων», όταν βλέπουμε:

 

=> Νέα αύξηση της φορολογίας ετοιμάζεται για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.

=> Εδραιώνονται ακόμα περισσότερο, με νέα νομοσχέδια, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας. Στον ιδιωτικό τομέα, απειλείται η μαζική χρήση των stage, που θα διαλύσει κι άλλο τις σχέσεις εργασίας και θα γενικεύσει την εργασιακή περιπλάνηση και ανασφάλεια.

=> Στο Ασφαλιστικό πάμε για νέα αύξηση των ορίων ηλικίας. Ενώ κανείς, κυβέρνηση, «ειδικοί» και ΜΜΕ δεν λέει κουβέντα για το πραγματικό πρόβλημα: ότι τα ταμεία τα έχουν λεηλατήσει κράτος και εργοδότες.

=> Επισημοποιείται το πάγωμα και η μείωση των μισθών. Όχι μόνο για το δημόσιο, αλλά παντού, αφού πλέον οι εργοδότες θα αποθρασυνθούν.

=> Κουβέντα δεν λέει η κυβέρνηση για την προστασία των ανέργων και για να σταματήσει το κύμα των απολύσεων, που φουσκώνει καθημερινά. Έχουν αφήσει τους εργοδότες ελεύθερους να κάνουν ό,τι θέλουν.

 

Η ηγεσία της ΓΣΕΕ έχει τεράστια ευθύνη. Γιατί εδώ και μήνες «βάζει πλάτη» στα αντεργατικά μέτρα, καλλιεργώντας την αυταπάτη ότι δήθεν η κυβέρνηση προσπαθεί για το καλύτερο. Συμμετείχε σ’ έναν ακόμα «στημένο» διάλογο για το Ασφαλιστικό. Αναγκάστηκε να υποχωρήσει μόνο κάτω από το βάρος των δηλώσεων κυβέρνησης-εργοδοτών, που δείχνουν καθαρά ότι ΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΑ. Αλλά και πάλι δεν θα κάνει τίποτα ουσιαστικό για την οργάνωση του αγώνα μας.

 

Συνάδελφοι, ο αγώνας θα είναι μακρύς και σκληρός. Δεν υπάρχουν ατομικές «λύσεις» – έτσι οδηγούμαστε μόνο σε αδιέξοδο. Δεν υπάρχει κανένας «σωτήρας», που ως δια μαγείας θα σταματήσει την επίθεση που δεχόμαστε. Για να υπερασπίσουμε και να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας, ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, Η ΕΝΟΤΗΤΑ, Ο ΑΓΩΝΑΣ. Να στείλουμε δυνατό μήνυμα στη διοίκηση και τους παρατρεχάμενούς της: ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΑΣΕΙ! Να ετοιμαστούμε για σκληρές και αποφασιστικές κινητοποιήσεις, για την προοπτική μιας 48ωρης απεργίας. Να δυναμώσουμε τον συντονισμό μας με όλα τα σωματεία και κομμάτια εργαζομένων που παλεύουν, πριν οι επιθέσεις των εργοδοτών και της κυβέρνησης «καταπιούν» όλα τα δικαιώματα, τις κατακτήσεις, τις ζωές μας.

 

This entry was posted in Απεργίες. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *