9 Νοέμβρη: Ένας ακόμα εργάτης τσακισμένος στα κάτεργα της οικοδομής

 

Την Τρίτη 9 Νοέμβρη, ο οικοδόμος από την Αλβανία Έλλις Σούλας, έπεσε από ύψος 4 μέτρων στην διάρκεια εργασιών το λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Άλλος ένας εργαζόμενος στην λίστα των «εργατικών ατυχημάτων». Ο εργάτης μεταφέρθηκε με φορτηγάκι, από ανθρώπους της εταιρείας «ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ» στην οποία εργαζόταν, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όπου εκεί, δήλωσαν ότι «έπεσε στο σπίτι του!». Ο εργαζόμενος παραμένει στην εντατική με σπασμένη μέση, λεκάνη και άλλα κατάγματα στο σώμα του.

 

Τα αφεντικά δεν μασάνε να δείξουν το μαύρο για άσπρο. Δεν μασάνε γιατί έχουν πλάτες σε όλο τον γραφειοκρατικό μηχανισμό και ιδιαίτερα στις επιθεωρήσεις εργασίας. Πήγαν τον τραυματία με φορτηγάκι γιατί αν ερχόταν ασθενοφόρο θα δηλώνονταν αναγκαστικά ο τόπος του «ατυχήματος»/εγκλήματος. Η επιθεώρηση θα ήταν υποχρεωμένη να κάνει επιτόπου αυτοψία για τις άθλιες συνθήκες εργασίας.

 

Ο σοβαρός τραυματισμός όμως ενός εργάτη, δεν μπορεί να μπει πάνω από την προεκλογική μόστρα του «Νέου Λιμένα» της Ηγουμενίτσας. Ένας άνθρωπος την εντατική δεν μετράει μπροστά στα κέρδη των αφεντικών! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΒΑΜΜΕΝΑ ΜΕ ΑΙΜΑ!

 

Δυστυχώς, κομμάτι των κρατικών γραφειοκρατικών θεσμών, έχουν γίνει και τα επίσημα συνδικάτα. Η ομοσπονδία οικοδόμων, αρκέστηκε σε μια αντιεργοδοτική ανακοίνωση. Τα στελέχη της ομοσπονδίας άλλωστε τρέχαν αυτό τον καιρό με τις υποψηφιότητες τους στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Οι συνδικαλιστικές μάχες όμως δεν δίνονται με αντιεργοδοτικές ανακοινώσεις και παρακάλια στις αρμόδιες υπηρεσίες να κάνουν το καθήκον τους.
Δίνονται με αντιεργοδοτικές και αντικρατικές πρακτικές μέσα στους χώρους δουλειάς. Δίνονται με ουσιαστικές γενικές συνελεύσεις των εργατών, με διαδηλώσεις , με μπλοκαρίσματα, με καταλήψεις, με ΑΠΕΡΓΙΑ!


Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ!


ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

This entry was posted in Εργατικές ειδήσεις, Καλέσματα - Δράσεις - Εκδηλώσεις. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *