ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΝ ΖΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΕΔΩ

    Τον τελευταίο μήνα στα Γιάννινα συνέβησαν(και μέσα σε διάστημα 10 ημερών) 2 εργατικά «ατυχήματα» τα οποία έρχονται να προστεθούν και αυτά με τη σειρά τους σε μία πληθώρα «ατυχημάτων» που έχουν κοστίσει τη ζωή σε πολλούς εργάτες. Το πρώτο εργατικό ατύχημα είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο από ηλεκτροπληξία ενός 56χρονου μετανάστη οικοδόμου στην Κόνιτσα, ενώ το δεύτερο τον πολύ σοβαρό τραυματισμό στο πόδι ενός διανομέα φαγητού(ντελίβερι) εν ώρα εργασίας, ο οποίος εργάζεται ανασφάλιστος. Βεβαίως τα εργατικά ατυχήματα, είτε είναι θανατηφόρα είτε έχουν αποτέλεσμα έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό, στην πραγματικότητα σπανίως αποτελούν τυχαία περιστατικά. Αναντίρρητα είναι ένα σαφές διαχρονικό αποτέλεσμα των επιλογών των αφεντικών για την εξοικονόμηση χρημάτων.
    Ταυτόχρονα η ανασφάλιστη εργασία και οι ελλιπείς συνθήκες ασφάλειες στη δουλειά, αποτελούν τις κλασικότερες μορφές εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Σε καμία περίπτωση δεν ανεχόμαστε ούτε από τα αφεντικά αλλά ούτε και από εργάτες, οι οποίοι δεν αντιλαμβάνονται ότι στις πλάτες τους τα αφεντικά γεμίζουνε τις τσέπες τους, το πρόσχημα της οικονομικής κρίσης. Αντίθετα θεωρούμε ότι κάθε εργάτης θα πρέπει να απαιτεί από το αφεντικό του πλήρη ασφάλιση, χωρίς όμως να θεωρούμε ότι αυτό είναι το απόγειο των διεκδικήσεων του.
    Σε καιρούς οικονομικής κρίσης, με το πρόσχημα ότι «λεφτά δεν υπάρχουν», το κράτος και το κεφάλαιο έχουν βρει το καλύτερο πάτημα για το ξεζούμισμα της εργατικής τάξης. Απέναντι σε αυτό η εργατική τάξη δεν πρέπει ούτε να αισθάνεται φόβο αλλά ούτε και να μεμψιμοιρεί. Στον αντίποδα, ο κάθε εργαζόμενος πρέπει να συνειδητοποιήσει την ταξική του θέση στον κόσμο της εργασίας. Έτσι θα αποκτήσει ταξική συνείδηση μέσω της οποίας θα έρθει σε πλήρη σύγκρουση με τον κόσμο των αφεντικών με τον οποίο τα συμφέροντα μας είναι τελείως διαφορετικά(όπως και με την ατομική ανέλιξη το οποίο είναι ένα τερτίπι της άρχουσας τάξης που έχει ως σκοπό το διχασμό της εργατικής τάξης). Στον ταξικό πόλεμο τα αφεντικά βρίσκουν πρόθυμους συμμάχους τα γραφειοκρατικά ρεφορμιστικά συνδικάτα(ΠΑΜΕ, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ) αλλά και δυστυχώς κάποια πρωτοβάθμια σωματεία τα οποία θέλουν να γίνουν χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη, λειτουργώντας εκτονωτικά στους κοινωνικούς-ταξικούς αγώνες.
    Προτάσσουμε την αυτοοργάνωση των εργατών μέσα στους χώρους της δουλειάς τους, και την συμμετοχή στα πρωτοβάθμια σωματεία τους ενάντια στους επαγγελματίες συνδικαλιστές γραφειοκράτες, ως τη μόνη σοβαρή και ρεαλιστική απάντηση όσον αφορά τις εργατικές διεκδικήσεις. Να ενισχύσουμε την αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζομένων, να μάθουμε αυτά που δικαιούμαστε, να σχεδιάσουμε για το παραπάνω από όσα δικαιούμαστε, να συνεχίσουμε τους αγώνες!

    ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ – ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΈΜΠΤΗ 1η ΔΕΚΕΜΒΡΗ
    ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΠΟΡΕΙΑ 10:30
    ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

    Η ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΤΑΦΟΣ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

    ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ
    ΕΝΩΣΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

This entry was posted in Απεργίες, Κείμενα-αφίσες της ΕΣΕ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *