Αποφασεις γενικης συνελευσης συλλογου διοικητικου προσωπικου ΕΚΠΑ 12/5/2014

Την Τρίτη και την Τετάρτη, 13 και 14 Μαΐου, συμμετέχουμε στη 48ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με το πλαίσιο και τους όρους που αποφασίσαμε στην προηγούμενη Γενική Συνέλευσή μας (8/5).

image – Στο πλαίσιο της απεργίας:
Α. Την Τρίτη, στις 12.00, στην Πανεπιστημιούπολη (πύλη Ούλωφ Πάλμε), καλούμε σε σύσκεψη τους εργαζόμενους ΑΕΙ-ΤΕΙ Αθήνας.
Α. Την Τετάρτη, 14/5, πραγματοποιούμε πορεία στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης μαζί με άλλους κλάδους που βρίσκονται σε κινητοποίηση. Καλούμε όλους τους συλλόγους εργαζομένων και φοιτητών ΑΕΙ-ΤΕΙ Αθήνας σε προσυγκέντρωση στις 12.00 στα Προπύλαια. Η πορεία μας θα καταλήξει στο χώρο που είναι συγκεντρωμένες οι καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών στο Σύνταγμα.

– Πραγματοποιούμε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στη Σύγκλητο την ημέρα κατάθεσης του σχεδίου Οργανισμού.

Απαιτούμε συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας ως πρωτοβάθμιοι σύλλογοι των ΑΕΙ, με συμμετοχή επιτροπής αποτελούμενης από όλους τους κλάδους εργαζομένων που πλήττονται από τη διαθεσιμότητα/απολύσεις. Η αντιπροσωπεία συγκροτείται από εργαζόμενους των παρακάτω κατηγοριών: Φύλακες, Βιβλιοθηκονόμοι, Προσωπικό Η/Υ, Τεχνικοί, Κοινωνικών υπηρεσιών, Διοικητικοί, Μη απογραφέντες, Εργαστηριακοί, Συμβασιούχοι.

– Συγκροτούμε Επιτροπής κατά της Διαθεσιμότητας, η οποία θα συνεδριάζει και θα αναλαμβάνει αυτόνομα δράσεις. Καλούμε τους συλλόγους των άλλων 7 ΑΕΙ να δημιουργήσουν αντίστοιχες επιτροπές, με στόχο το συντονισμό όλων των διαθέσιμων του κλάδου με όλους τους διαθέσιμους του δημοσίου.

– Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της αξιολόγησης του προσωπικού:
α) Ξεκινάμε συλλογή υπογραφών σε κείμενο για μη υποβολή ατομικής αξιολόγησης
β) Ζητούμε από τη Διοίκηση να καταθέσει έγγραφο στο αρμόδιο υπουργείο ότι δε θα υποβάλλει αξιολόγηση

– Δηλώνουμε ότι δεν υποστηρίζουμε με διοικητικό έργο τις διαγραφές των φοιτητών.

– Συμμετέχουμε στην εκδήλωση για τον οργανισμό και τις διαγραφές φοιτητών που θα πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία της Επιτροπής Αγώνα Εργαζομένων-Φοιτητών κέντρου.

Επόμενη Γενική Συνέλευση Πέμπτη, 15/5/14.

Το προεδρείο

Μαρλέν Λογοθέτη Ροδάνθη Ξεζωνάκη Θοδωρής Χατζηπαύλου

This entry was posted in Εργατικές ειδήσεις and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *