ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

ΠΕΙΘΑΡΧΗΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ-ΦΤΗΝΌΤΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

Μπορεί δημοσκοπικά να φαίνεται πως η νεοναζιστικη Χρυσή αυγή σταθερποιείται ως τρίτο κόμμα, αλλα ο ταξικός πόλεμος ουδέποτε κρίθηκε στις δημοσκοπήσεις και τα κοινοβούλια. Διεξάγεται στους δρόμους, στο κοινωνικό και εργασιακό πεδίο, στις καθημερινές στιγμές όσων αντιστέκονται στην καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Στα Γιαννινα την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξε μια καταπληκτική ευκαιρία να αναδειχθεί η σύνδεση φασιστών και αφεντικών της πόλης.Οι νεοναζί είχαν ανακοινώσει συνάντηση με την διοικούσα επιτροπή του Βιομηχανικού και Εμπορικού Επιμελητηρίου Ιωαννίνων για την Τετάρη 14/5.Ήταν βέβαιο πως θα αναδεικνύονταν μέσα απο αυτή την συνάντηση, η ταυτιση απόψεων των δυο  πλευρών, στο ζήτημα του παρεμπορίου, αλλα και της "εύρυθμης λειτουργίας" των καταστημάτων.Ο φασισμός του κοινωνικού ελέγχου, του απόλυτου εθνικιστικού κράτους και της σιδηράς εξουσίας, θα συναντούσε τον φασισμό της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, της απαγόρευσης συνδικαλισμού και της εργασιακή πειθαρχίας.

Ανταποκρινόμενοι στο έυστοχο κάλεσμα της αντιφασιστικής συνελευσης No pasaran,δεκάδες αγωνιστές βρέθηκαν έξω απο την είσοδο του Βιομηχανικού Επιμελητηρίου πρίν πραγματοποιηθεί η επίσκεψη των χρυσαυγιτών. Είναι σαφές, οτι η επιλογή της διοικούσας επιτροπής να μην τους δεχτει-με ανακοίνωσή της την προηγούμενη μέρα-δεν προέρχεται απο τα αντιφασιστικά της αισθήματα.
Πηγάζει απο την αυξημένη κοινωνική απομόνωση των νεοναζι, τόσο σε αυτή την πολη όσο και αλλού. Είναι χαρακτηριστικό πως πρίν λίγες μέρες, κλιμάκιό τους, κυνηγήθηκε στην περιοχή της Ανατολής, απο κατοίκους και όχι απο "αναρχομπολσεβίκους".Η στρατηγική επιλογή της συγκέντρωσης της Τετάρτης, στρίμωξε πολιτικά, αφεντικα(μικρα και μεγάλα), φασίστες και μπάτσους.

Ανεξάρτητα με το τί θα δείξουν οι αστικές κάλπες και τα καθεστωτικά ΜΜΕ , εμείς θα συνεχίσουμε την προπάθεια να εμπλακούν ακόμη περισσότεροι αγωνιζόμενοι, εργαζόμενοι άνεργοι και φοιτητές, στην αντιφασιστική πάλη του τόπου μας. Όχι μόνο στον φασισμό που εκφράζεται απο την Χρυσή αυγή, αλλα και στον φασιμό που τρέφει το καπιταλιστικό σύστημα και τους δυνάστες μας.

This entry was posted in Αντιφασισμός, αρθρα. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *