Ενημέρωση Κάλεσμα για τον απολυμένο από το δήμο Καισαριανής

 

 

 

από Πρωτοβουλία Καισαριανής


Καταγγέλλουμε τον εμπαιγμό του απολυμένου Ν.Π. από τη δημοτική αρχή του Δήμου Καισαριανής. Απολύθηκε αυθαίρετα και παράνομα, επειδή διεκδίκησε να εργαστεί στη θέση εκείνη για την οποία προσλήφθηκε, δηλαδή στην ειδικότητά του στο ΚΕΠ Καισαριανής στα προγράμματα «κοινωφελούς» εργασίας και διότι δεν συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις της δημοτικής αρχής, να εργαστεί σε θέση με αλλότρια καθήκοντα. Απολύθηκε χωρίς καν να έχει καταγγελθεί η εργασιακή του σχέση και στερήθηκε ακόμη και το δικαίωμα να είναι άνεργος, αφού έχει διαγραφεί από τα μητρώα του ΟΑΕΔ με την πρόσληψή του.

 

Μετά από δυναμική κινητοποίηση της Πρωτοβουλίας Κατοίκων Καισαριανής μαζί με αλληλέγγυες και αλληλέγγυους, ο δήμαρχος καταρχάς και στη συνέχεια το δημοτικό συμβούλιο στις 11 του Απρίλη του 2014, ομόφωνα αποφάσισε την καταβολή των μισθών που οφείλει ο Δήμος. Στη συνέχεια, η Επιθεώρηση Εργασίας, αφού έκρινε παράνομη την απόλυσή του από τον Δήμο Καισαριανής, έδωσε προθεσμία μέχρι τις 15 Μαΐου να πληρωθεί ο απολυμένος.

 

Στις 15 του Μάη, η Πρωτοβουλία Κατοίκων Καισαριανής μαζί με αλληλέγγυες και αλληλέγγυους πήγαμε και πάλι στο δημαρχείο, όπου διαπιστώσαμε ότι δεν είχε κινηθεί καμία διαδικασία για την πληρωμή του απολυμένου. Βεβαίως, είχε ήδη εγκριθεί αναμόρφωση προϋπολογισμού για τις ανάγκες των… εκλογών. Μετά την παρέμβασή μας, συγκλήθηκε οικονομική επιτροπή και έγινε νέα αναμόρφωση του προϋπολογισμού, ενώ ο δήμαρχος υποσχέθηκε ότι θα μεριμνήσει μέχρι την Τετάρτη 21/5 να καταβληθούν τα οφειλόμενα, διεκπεραιώνοντας τις απαραίτητες διαδικασίες.

 

Σήμερα, Πέμπτη 22 του Μάη, διαπιστώσαμε ότι δεν είχε αποσταλεί το ένταλμα πληρωμής στην επίτροπο, η οποία είναι αρμόδια για την έγκριση νομιμότητας των δαπανών του δήμου. Με τη νέα μας παρέμβαση στο δημαρχείο οι διαδικασίες… επιταχύνθηκαν και το ένταλμα έφτασε στην επίτροπο. Ο δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι αύριο Παρασκευή θα πληρωθεί ο απολυμένος… Μετά από όλα τα διαδικαστικά ζητήματα που κάθε φορά προβάλλονται ως… αιτία για τη μη πληρωμή του, θεωρούμε ότι συνεχίζεται ο εμπαιγμός του απολυμένου και όλων μας.

 

Καλούμε αύριο, Παρασκευή 23 του Μάη, στις 9.00 π.μ. σε συγκέντρωση στο δημαρχείο Καισαριανής, για να απαιτήσουμε δυναμικά την καταβολή των οφειλόμενων μισθών από τον δήμο Καισαριανής.

Με τη μαζική συλλογική ακηδεμόνευτη δράση καταφέραμε να έχουν οι εργαζόμενοι στην «κοινωφελή» εργασία 2 μέρες άδεια τον μήνα και να παίρνουν άδεια ασθενείας. Ο αγώνας για τη δικαίωση του απολυμένου Ν.Π. είναι μέρος του αγώνα για την κατάργηση της βάρβαρης εκμετάλλευσης των ανέργων στα προγράμματα «κοινωφελούς» σκλαβιάς. Αποδεικνύεται, για μια ακόμη φορά, πως μόνο όταν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι κινητοποιούνται και παίρνουν την υπόθεση στα χέρια τους, χωρίς να αναθέτουν σε άλλους τον αγώνα, μπορούν να νικήσουν!

 

 

 

This entry was posted in Εργατικές ειδήσεις. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *