Κατάληψη- παρέμβαση στον τηλεοπτικό σταθμό ITV

dscn1835dscn1830

Ολιγόλεπτη κατάληψη στον τοπικό  τηλεοπτικό σταθμό ITV, πραγματοποίησαν στις 14 Οκτώβρη, μέλη της Ελευθεριακής Συνδικαλιστικής Ένωσης και σύντροφισσες/οι. Στις 20:30, κατά την έναρξη του κεντρικού δελτίου, ανοίχτηκε πανό στο πλατό που έγραφε: ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΧΕΙΛΩΜΑ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ και καλούσε στην διαδήλωση για τις 18/10 ενάντια στην διοργάνωση ¨Λευκής Νύχτας¨ ενώ ταυτόχρονα φωνάζονταν συνθήματα. Στην συνέχεια μπήκε βίντεο που έπαιξε κάποιες φορές. Ακολουθεί το βίντεο:

Για κακή του τύχη, καλεσμένος του κεντρικού δελτίου, ήταν ο Θανάσης Οικονόμου, επιχειρηματίας, πρώην αναπληρωτής γενικός γραμματέας της ΓΣΕΒΕΕ, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, πολιτευτής της ΔΗΜΑΡ, ενώ πρόσφατα προσέγγισε και τον ΣΥΡΙΖΑ. Την περίοδο που ήταν βουλευτής (2009-2011) ψήφισε και τα δυο μνημόνια λιτότητας και επίθεσης στους εργαζόμενους. Πριν αρχίσει να περιφέρεται από δω και από κει, ψάχνοντας πολιτικό φορέα να στεγάσει την λαμογιά του, είχε συμβάλει κι αυτός στις πολιτικές αποφάσεις καταστροφής των κοινωνικών κατακτήσεων, την μείωση μισθών και συντάξεων, την απελευθέρωση των απολύσεων, την ελαστικοποίηση της εργασίας, την υποβάθμιση των συλλογικών συμβάσεων, την υπερφορολόγηση. Έφαγε λοιπόν λίγα γιαούρτια, συμβολικά, για να του υπενθυμίσουμε πως αυτός και οι όμοιοί του, καλά θα κάνουν να προσέχουν όταν κυκλοφορούν, γιατί οι δρόμοι αυτής της μικρής πόλης, είναι γεμάτοι με προλετάριες και προλετάριους οργισμένους που δεν είναι διατεθιμένοι/ες να ξεχάσουν!

Παρακάτω ο Θανάσης Οικονόμου στο στούντιο του ITV.

dscn1841

Ίσως ο πρώτος επιχειρηματίας που κατάλαβε τι θα πει Λευκή Νύχτα στα Γιάννενα

This entry was posted in Εργατικές ειδήσεις, Ιστορικές στιγμές, Καλέσματα - Δράσεις - Εκδηλώσεις, παρεμβάσεις. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *