Προσωρινή επαναπρόσληψη των απολυμένων στο Μάρκετ-Ιn στα Γιάννενα

Τα γεγονότα των τελευταίων δυο μηνών που σχετίζονται με τον αγώνα του ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ, έφεραν αποτελέσματα. Ειδικά η όξυνση της αντιπαράθεσης με την εργοδοσία την προηγούμενη εβδομάδα, ανάγκασε το δικαστήριο να επισπεύσει την απόφαση για την επαναφορά των εργαζομένων πίσω στη δουλειά, στο κατάστημα των Ιωαννίνων. Η απόφαση αυτή όμως είναι προσωρινή και θα επανεξεταστεί από τον νέο χρόνο. Έτσι, αύριο 11 εργαζόμενοι θα ξαναδουλέψουν στο σούπερ μάρκετ.
Αποδεικνύεται ότι οι συνδικαλιστικοί αγώνες στο σήμερα, μπορούν να επιφέρουν νίκες και να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για μεγαλύτερες κατακτήσεις. Καλούμε κάθε πρωτοβάθμιο σωματείο, το Εργατικό Κέντρο, τις οργανώσεις και τις συλλογικότητες να βρίσκονται σε επαγρύπνηση για την εξέλιξη αυτού του αγώνα. Είναι προφανές πως η εργοδοσία ελίσσεται και το κράτος παρεμβαίνει ελπίζοντας στην εκτόνωση.
Με βάση όμως τα νέα δεδομένα, αποφασίσαμε να μην πραγματοποιήσουμε την προγραμματισμένη για την Πέμπτη 21/12 παρέμβαση έξω από τα ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ στα Γιάννενα. Ο λόγος είναι ξεκάθαρος: Οι συνθήκες που θα αντιμετωπίσουν οι συνδικαλισμένοι εργαζόμενοι μέσα στο μαγαζί δεν θα είναι ευνοϊκές. Έχουν να σταθούν δίπλα σε συναδέλφους τους που έχουν κάνει μηνύσεις εναντίον τους, έχουν να αντιπαρατεθούν με υπευθύνους του καταστήματος που πριν μια εβδομάδα συντόνιζαν τις επιθέσεις των μπράβων. Δεν θα γίνουμε η ¨αφορμή¨για να τους ασκηθεί ακόμη μεγαλύτερη πίεση, ούτε πολύ περισσότερο θα δώσουμε πάτημα στην εργοδοσία, να στήσει σκηνικό έντασης είτε με τους μπράβους, είτε με την αστυνομία, έξω από το μαγαζί με σκοπό να το εκμεταλλευτεί αυτό στη συνέχεια. Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν καλά ότι έχουν στο πλευρό τους όλους τους κλάδους και τα αφεντικά γνωρίζουν καλά ποιους έχουν απέναντί τους.
Όσον αφορά την πανελλαδική ημέρα δράσης που καλέσαμε για την Πέμπτη, γνώμη μας είναι ότι δεν είναι καθόλου αντιπαραθετικό αν κάποιο σωματείο, οργάνωση ή συλλογικότητα σε άλλες περιοχές,  επιλέξει να παρέμβει εκείνη τη μέρα στα ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ.
Ενημερωτικά, σήμερα έγινε και μαζική αφισσοκόλληση στο κέντρο της πόλης, συμπεριλαμβανομένου και του προαυλίου του ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ, που καλούσε σε μποϋκοτάζ. Η παρέμβαση τελείωσε χωρίς απρόοπτα.
Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση Ιωαννινών 
This entry was posted in Εργατικές ειδήσεις, ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *