Ενημέρωση από παρέμβαση του Σωματείο Βάσης Σερβιτόρων, Μαγείρων και Λοιπών Εργαζομένων στον Επισιτισμό Ιωαννίνων για παρέμβαση σε καφετέρεια της πόλης.

Την Τρίτη 29/05/2018 το Σωματείο Βάσης Σερβιτόρων, Μαγείρων και Λοιπών Εργαζομένων στον Επισιτισμό, πραγματοποίησε παρέμβαση σε καφετέρια, σε κεντρικό σημείο της πόλης, μετά από καταγγελία που έκανε πρώην εργαζόμενη. Το αφεντικό του συγκεκριμένου καταστήματος, χρωστούσε στην εργαζόμενη σερβιτόρα ποσό άνω των 100 ευρώ, από τα δεδουλευμένα της. Επιπλέον, η συνάδελφος, ασφαλιζόνταν στο πόστο του μπουφέ (μια και το συγκεκριμένο ένσημο κοστίζει λιγότερο), ενώ εργαζόταν ως σερβιτόρα(με πολλές άλλες αρμοδιότητες π.χ. λάτζα), ενώ δεν ασφαλιζόταν καν για όλες τις ώρες εργασίας της. Αξίζει επίσης να αναφερθεί, πως όχι μόνο δεν έπαιρνε το πλήρες ποσό των φιλοδωρημάτων, αλλά αρχικά της είχε ανακοινωθεί ότι δε θα τα παίρνει καθόλου ως “άπειρη σε αυτό το επάγγελμα”.

Σε αυτό το πλαίσιο και αφού η εργαζόμενη απευθύνθηκε στο Σωματείο, συντάχθηκε κείμενο καταγγελίας προς το συγκεκριμένο αφεντικό, το οποίο και του παρουσιάστηκε από την ίδια και μέλη του Σωματείου, με αποτέλεσμα την επόμενη ημέρα να εμφανιστεί το πλήρες ποσό στο λογαριασμό της.

ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΡΩΤΑ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ

ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ

This entry was posted in Σωματειακή δουλειά. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *