ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ και του εργάτη το αίμα…

Παρεμβάσεις στα καταστήματα ΑΒ Βασιλόπουλος, σε 5 πολεις της Ελλάδας, πραγματοποίησε η Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση, με αφορμή τον θάνατο εργαζομένου σε αντίστοιχο super market στην Πάτρα.

23/6 Νάουσα

Το Σάββατο 23/6 πραγματοποιήθηκε παρέμβαση και μοίρασμα κειμένου έξω από το σουπερμάρκετ Α.Β Βασιλόπουλος και στην πόλη της Νάουσας για το θάνατο του συναδέλφου μας Στάθη Καραγεωργόπουλου στο σουπερμάρκετ της αλυσίδας στην Πάτρα, κατά τη διάρκεια της εργασίας του.

Ταυτόχρονες δράσεις Πέμπτη 28/6

Θεσσαλονίκη

dav

Στις 13:00 το μεσημέρι, στο κατάστημα ΑΒ Βασιλόπουλος επι της οδου Αγίας Σοφίας, έγινε παρέμβαση και μοίρασμα κειμένου. Ορισμένοι καταναλωτές δεν μπήκαν να ψωνίσουν λόγω του  μοιράσματος, ενώ υπήρξε και διακριτική παρουσία της αστυνομίας κοντά στο σημείο.

Αθήνα

Στις 19:30 το απόγευμα, παρέμβαση και μοίρασμα στο ΑΒ Βασιλόπουλος, στην οδό Σπύρου Μερκούρη 38, στο Παγκράτι.

Ρέθυμνο

Στο “ΑΒ Βασιλόπουλος” στο Ρέθυμνο, στην περιοχή Μυσίδια, μοιράστηκαν από τις 11:30 το πρωι  κείμενα σε εργαζόμενους και πελάτες στο εσωτερικό του καταστήματος και αμέσως μετα η παρέμβαση συνεχίστηκε σε εισερχόμενους στο κατάστημα και περαστικούς.

Παράλληλα διαβαζόταν το κείμενο με ντουντούκα έτσι ώστε να ακούγεται και

μέσα στο κατάστημα. Το τελευταίο ενόχλησε ιδιαίτερα, καθώς έγιναν από τους υπευθύνους¨ παρατηρήσεις και αρκετές φορές μπλόκαραν το αυτόματο άνοιγμα της

εισόδου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι πελάτες να βρίσκουν την πόρτα

κλειστή και να περνούν περισσότερη ώρα μαζί μας δίνοντάς μας περισσότερο

χρόνο για να τους εξηγήσουμε τα καθέκαστα της εργοδοτικής δολοφονίας.

Στις παρατηρήσεις των τσιρακιών των αφεντικών ότι “γινόμαστε

ενοχλητικοί¨οι απαντήσεις έρχονταν δια της ντουντούκας να μην παίρνουν οι

εργαζόμενοι το μέρος της εργοδοσίας καθώς οι επόμενοι νεκροί μπορεί να

είναι οι ίδιοι.

 

Γιάννενα

 

Παρέμβαση με κείμενα, συνθήματα , πανό και μικροφωνική, έγινε  στις 10:30 και στα Γιάννενα, στο ΑΒ Βασιλόπουλος στην Καλούτσιανη, επι της οδού Αγίας Μαρίνας. Η ανταπόκριση του κόσμου αλλά και των εργαζομένων ήταν πολύ θετική σχετικά με το αναδεικνυόμενο ζήτημα.

 

ΚΑΜΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ

 

Το κείμενο που μοιράζονταν ήταν το εξης:

ΑΒ Βασιλόπουλος: Νεκρός ένας ακόμα συνάδελφος μας!

Την Πέμπτη 14/06/2018, ο 56χρονος Στάθης Καραγεωργόπουλος, έχασε τη ζωή του, κατά τη διάρκεια της εργασίας του, στο κατάστημα «ΑΒ Βασιλόπουλος» της οδού Αμερικής στην Πάτρα. Το «εργατικό ατύχημα», συνέβη καθώς ο εργαζόμενος εκτελούσε εργασίες καθαρισμού σε οροφή δωματίων συντήρησης εμπορευμάτων, κατά τη διάρκεια των οποίων υποχώρησε η οροφή οδηγώντας τον ίδιο σε πτώση από ύψος 3,5 μέτρων. Στο κατάστημα δεν υπήρχε κανένα μέτρο ασφαλείας. Μάλιστα, η διεύθυνση του καταστήματος, μέχρι να μεταφερθεί ο νεκρός εργαζόμενος στο νοσοκομείο, κράτησε το κατάστημα ανοιχτό, ενώ την επόμενη μέρα το έκλεισε μόνο μετά τις 4 το απόγευμα, για να μπορέσουν οι συνάδελφοί του να πάνε στην κηδεία. Η εργοδοσία προσπάθησε να αποποιηθεί όχι μόνο τις ευθύνες τις, αλλά και να αρνηθεί το ίδιο το περιστατικό, διαδίδοντας ότι ο θάνατος του 56χρονου οφείλονταν σε ανακοπή καρδιάς, κάτι που φυσικά αντικρούεται από την ιατροδικαστική έκθεση, στην οποία αποδεικνύεται ότι ο θάνατος προκλήθηκε από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις από την πτώση.

Οι δολοφονίες από το κεφάλαιο δεν μας ξαφνιάζουν, καθώς γνωρίζουμε πολύ καλά ότι για αυτούς είμαστε αναλώσιμοι. Ένα άλλο πρόσφατο παράδειγμα νεκρού εργάτη στο βωμό του κέρδους, είναι και ο θάνατος ντελιβερά στην αλυσίδα καφέ De-Τox, στη Λάρισα. Ο εργασιακός μεσαίωνας που βιώνουμε στις μέρες μας, συνοψίζεται από την ψήφιση αντεργατικών μέτρων, με τα οποία μας στερούν ακόμη και το αυτονόητο δικαίωμα μας στην απεργία, εξαντλητικά ωράρια και ανασφάλιστη εργασία, απλήρωτες υπερωρίες και όπως γίνεται εμφανές αδιαφορία ακόμη και απέναντι στις ζωές μας. Γίνεται λοιπόν σαφές πως κράτος και κεφάλαιο, έχουν μετατρέψει την καθημερινότητα της εργατικής τάξης, σε ένα εικοσιτετράωρο κάτεργο εργασίας, με σκοπό την αύξηση των κερδών διευθυντών και αφεντικών.

Οι εργαζόμενες και εργαζόμενοι, οφείλουμε να σταθούμε αλληλέγγυοι, ο ένας δίπλα στον άλλον, πέρα από διακρίσεις ανάμεσα σε ντόπιους και ξένους, γυναίκες κι άντρες. Ο αναρχοσυνδικαλισμός, η μαχητική συνδικαλιστική οργάνωση που διευθύνεται από την βάση των εργαζομένων, η δράση ενάντια στα αφεντικά και το κράτος μέσα κι εξω από τα σωματεία, μπορούν σήμερα να δώσουν την προοπτική του αγώνα απέναντι στην βαρβαρότητα που ζούμε. Να βάλουμε μπροστά τα εργατικά συμφέροντα και να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας, χωρίς συνδικαλιστικές ιεραρχίες, μεσολαβήσεις και κομματικούς εργατοπατέρες. Να αγωνιστούμε στους χώρους δουλειάς, να προετοιμάσουμε άγριες γενικές απεργίες διαρκείας, να δείξουμε στα αφεντικά τη δύναμή μας.

ΔΕΝ  ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑ, ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ!

ΤΑ ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΕΡΓΑΤΕΣ!

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ!

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ                

This entry was posted in ¨εργατικά ατυχήματα¨. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *