ΜΠΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Στο πλαίσιο αλληλεγγύης στον Δ.Δημτσιάδη και στους ολικούς αρνητές στράτευσης προχωρήσαμε  χτες το βράδυ, 30 Οκτωβρη –παρα την εντονη παρουσία της αστυνομίας που παρατηρείται τελευταία σε κάθε γωνια του κέντρου- σε παρέμβαση με μπογιές, συνθήματα και τρικάκια στο Στρατοδικείο Ιωαννίνων, ένα κτίριο στο οποίο δραστηριοποιούνται όσοι διατελούν σημαντικό ρόλο στην καταστολή των ολικών αρνητών στράτευσης και των αγωνιζόμενων τόσο σε καιρό ειρήνης όσο και σε καιρό πολέμου. Την τελευταία περίοδο περίτεχνα, βλέπουμε να εκφράζεται όλο και πιο έντονα  μια πολεμική ρητορική από την πλευρά του ελληνικού κράτους που αφορά τις έρευνες για φυσικό αέριο ή πετρέλαιο στην ΑΟΖ της Κύπρου και την οριοθέτηση αυτής. Παράλληλα το ελληνικό κράτος διατηρεί τις συμμαχίες του στην περιοχή(Αίγυπτος, Κύπρος, Ισραήλ) και διοργανώνει  μεγάλες πολεμικές ασκήσεις στα πλαίσια της ετοιμότητας για αναταραχές στην Ανατ. Μεσόγειο, ενώ παράλληλα η ίδια ρητορική ακολουθείται και προς το βορρά, αφού το μακεδονικό είναι ένα ζήτημα το οποίο μετά την συμφωνία των Πρεσπών, καθορίζει κεντρικές πολιτικές εξελίξεις  εδω και αρκετό καιρό. Αυτή η επιθετικότητα του ελληνικού κράτους εκφράζεται και προς τον εσωτερικό εχθρό προσπαθώντας να εξουθενώσει οικονομικά και δικαστικά τους ολικούς αρνητές στράτευσης αλλά και όποιο κομμάτι της κοινωνίας αντιστέκεται.

Ειδικά τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή την ‘’υπόθεση Κατσίφα’’ στους Βουλιαράτες, οι εθνικιστικές ιαχές τείνουν να ξαναμπούν στην δημόσια σφαίρα. Στην πόλη των Ιωαννίνων έγινε στις 28/10 συγκέντρωση έξω από το αλβανικό προξενείο, διοργανωμένη από χρυσαυγίτες και «βορειοηπειρώτες» την οποία τα ΜΜΕ μπορεί να την χαρακτήρισαν ως ειρηνική, μα τα συνθήματά τους έδειχναν το αντίθετο. Απαιτούν πόλεμο και αίμα και φαντασιώνονται ένα πρότυπο ανθρώπου που θα σκοτώνεται δήθεν για ένα κομμάτι πανί, αλλά στην πραγματικότητα θα θυσιάζεται για τα συμφέροντα των αφεντικών και του κράτους.

Μέσα σε αυτή την διαμορφούμενη μιλιταριστική συνθήκη, η άρνηση στράτευσης αποτελεί κομβική επιλογή ταξικής αντίστασης. Δείχνει πως οι εργαζόμενοι δεν θα γίνουν βορά στις ορέξεις των εκμεταλλευτών τους και ότι ο ταξικός πόλεμος, θα συνεχιστεί σε κάθε πεδίο της καθημερινότητας, στους χώρους δουλειάς, τις γειτονιές και τους δρόμους. Συνεπώς όσοι παίρνουν αυτό τον δρόμο, έχουν την αμέριστη στήριξή μας.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ Δ. ΔΗΜΤΣΙΑΔΗ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΛΙΚΟΥΣ ΑΡΝΗΤΕΣ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΞΑΧΙΛΙΑΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΥΣΗ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗΣ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ, ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση Ιωαννίνων

This entry was posted in Αντιμιλιταρισμος, καταστολη. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *