Ενημέρωση από τις πορείες της περασμένης εβδομάδας ενάντια στο νέο νομοσχέδιο για τις συναθροίσεις.

Την Τρίτη 7/7, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της πόλης με συμμετοχή της Εσε Ιωαννίνων, της Χειρονομίας Αντιεξουσιαστικής Κίνησης και μπλοκ της εξωκοινοβουκευτικής αριστεράς.
Την Πέμπτη 9/7, πραγματοποιήθηκε και πάλι αντίστοιχη πορεία στην οποία κάλεσε και συμμετείχε και το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων.
Ακολουθεί το κείμενο της Εσε Ιωαννίνων, το οποίο μοιραζόταν κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων.
Το χουντικής έμπνευσης νομοσχέδιο για τη “ρύθμιση” των δημόσιων συναθροίσεων και διαδηλώσεων που προωθεί τις επόμενες μέρες προς ψήφιση στη Βουλή η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, έχει σαν σκοπό να καθυποτάξει τις αντιστάσεις που προέρχονται από τις κοινωνικές ομάδες που πλήττονται πιο πολύ από την εκμετάλλευση και φτωχοποίηση, που επισύρει η επέλαση της νεοφιλελεύθερης βαρβαρότητας. Eιδικότερα σε μια κοινωνική συγκυρία όπου διαφαίνεται ότι το ξέσπασμα κοινωνικών αναταραχών, θα είναι η αναπόφευκτη εξέλιξη μιας σειράς κρίσεων που εκτρέφει ο καπιταλισμός.
Προσπαθώντας να εκλογικεύσουν την κρατική βία και την κατάλυση των κοινωνικών κατακτήσεων στο ακροατήριο που τους συντηρεί, οι εκφραστές της εξουσίας που μας εξαναγκάζουν στην επισφάλεια, την υπερχρέωση, που ξεπουλάνε τα πάντα στο κεφάλαιο για να εξασφαλίσουν την κερδοφορία, ενόσω επιβάλλουν στην εργατική ταξη στέρηση των βασικών κοινωνικών αγαθών. Χρησιμοποιούν άθλια επιχειρήματα μικροαστικής νομιμοφροσύνης περί παρενόχλησης της κυκλοφορίας και παρεμπόδισης της “κανονικότητας” των φιλήσυχων πολιτών από την έκφραση των κοινωνικών αντιστάσεων.
Ωστόσο, όλοι/ες εμείς που ζούμε τον καθημερινό τρόμο αυτού του συστήματος, γνωρίζουμε καλά από ποιον και τι κινδυνεύουν οι ζωές μας. Είμαστε πολλες/οι, είμαστε παντού και κάθε μέρα γινόμαστε περισσότεροι/ες. Κι επειδή ξέρουμε ότι ποτέ, καμιά κοινωνική αλλαγή δεν έρχεται χωρίς να δημιουργηθούν ρήξεις κι ότι οι σκλάβοι ποτέ δε ζήτησαν την άδεια από τους δυνάστες τους για να εξεγερθούν, συντασσόμαστε με την πλευρά των ακηδεμόνευτων κινημάτων αντίστασης και λέμε πως ότι κι αν ψηφίσουν με τις απόλυτες κοινοβουλευτικές τους πλειοψηφίες, δε θα περάσει στην πράξη. Ο αυξανόμενος κρατικός- καπιταλιστικός αυταρχισμός θα τσακιστεί στο δρόμο, γιατί ως γνωστόν, «όποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες»…
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΑ ΠΡΟΣΤΑΓΜΑΤΑ, ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΑ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΑ!

This entry was posted in Καλέσματα - Δράσεις - Εκδηλώσεις. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *