ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

ΤΡΙΤΗ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 19:00 Συγκέντρωση στην ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Κείμενο που μοιράστηκε σε γειτονιές Ρομά στην περιοχή της Λεμονιάς Ιωαννίνων, σε κοινή εξόρμηση με την Χειρονομία ΑΚ και άλλου/ες συντρόφισσες/ους.

ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΜΑΧΑΙΡΩΝΟΥΝ, ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΝ!

 

Το γεγονός: Μπάτσοι σε μηχανές στην Αθήνα, καταδίωξαν για καμιά 20αριά χιλιόμετρα “ύποπτο αυτοκίνητο” και μόλις το ακινητοποίησαν στο Πέραμα, άδειασαν όσες σφαίρες είχαν πάνω του, σκοτώνοντας εν ψυχρώ τον πιτσιρικά δεκαοχτάχρονο Ρομά συνοδηγό και τραυματίζοντας έναν ακόμη δεκαεξάχρονο.

 

Το σκηνικό δε θα προξενούσε εντύπωση σε κανέναν, αν ο τόπος που εκτυλίσσονταν δεν ήταν εντός της ελληνικής επικράτειας αλλά ταξίδευε σαν είδηση από τις ΗΠΑ οπου τέτοια περιστατικά αποτελούν καθημερινότητα. Εκεί βέβαια η κύρια κοινωνική ομάδα που υπόκειται τις δολοφονίες από τους μπάτσους είναι οι αφροαμερικανοί. Εδώ μεταξύ άλλων είναι και οι Ρομά. Δεν τίθεται θέμα γενικευμένης  σύγκρισης στην άσκηση  μεταξύ των δυο κρατών.

Το ζήτημα που τίθεται είναι το κατά πόσον νομιμοποιείται ο οποιοσδήποτε μπάτσος να σηκώνει το όπλο του και να το αδειάζει πάνω σε κάποιους ανθρώπους με πρόσχημα κάποια ενδεχόμενη εγκληματική πράξη όπως η κλοπή. Προφανώς, τα κίνητρά του είναι τα κοινωνικά χαρακτηριστικά των παραβατών που σύμφωνα με την κυρίαρχη ιδεολογία τους κατατάσσουν σε περιθωριακούς, σε ανθρώπους δεύτερης κατηγορίας.

Από την πρώτη στιγμή που κυκλοφόρησε η είδηση, τα ΜΜΕ έπιασαν δουλειά στα μηντιακά πλυντήρια, προκειμένου να δικαιολογήσουν το «κοινωνικό έργο» της αστυνομίας λέγοντας πως αυτή είναι η “δουλειά” τους. Δυστυχώς οφείλουμε να παραδεχτούμε πως έχουν δίκιο. Οι μπάτσοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή κρούσης, στον αιώνιο πόλεμο μεταξύ των καταπιεστών και των καταπιεσμένων. Μεταξύ των αφεντικών και των εργατών, μεταξύ φτωχών και πλούσιων. Και προφανώς βρίσκονται από την πλευρά των πλουσίων. Αυτό μας το θυμίζουν σε κάθε ευκαιρία. Από την καταστολή των διαδηλώσεων, τις απαγορευσεις κυκλοφορίας, μεχρι και τα γεγονότα τυπου Περάματος. Αυτό που όπλισε το χέρι των μπάτσων, είναι η αβαντα που τους δίνει η ταξική και εθνική διάρθρωση της κοινωνίας, της οποίας αποτελούν προασπιστές.

 

Και μη μου πεις εσυ που τώρα διαβάζεις αυτό το κείμενο, πως σε ξενίζουν όλα αυτά και πως έχουμε κοινωνική ειρήνη, γιατί δεν μπορεί να μην έχεις σκεφτεί το εξής απλό: πόσες κρατικές δολοφονίες έγιναν από μπάτσους σε λευκούς, δυτικούς, αστούς τραπεζίτες που καταχράστηκαν δισεκατομμύρια;  Σε λευκούς, δυτικούς, αστούς, βιαστές ή πολιτικούς που καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα; Σε εφοπλιστές έμπορους ηρωίνης; Καμία! Γιατί; Επειδή απλά αυτοί δεν είναι φτωχοδιάβολοι, δεν είναι η πλέμπα. Αυτοί είναι τα αφεντικά μας! Αναρωτήσου επίσης, αν θα είχε την ίδια εξέλιξη το περιστατικό, αν δεν λάμβανε χώρα στις εργατικές συνοικίες του Περάματος αλλά στην Εκάλη. Άραγε οι μπάτσοι θα σήκωναν όπλα με τόση ευκολία σε αυτή την περιοχή; Εν τέλει τι είδους άνθρωποι είναι όσοι διαπράττουν μικροκλοπές; Πλούσιοι πάντως σίγουρα δεν είναι! Κάτι που αποδεικνύει την ταξική αιτία αυτού του γεγονότος. Οι φτωχοί, οι καταπιεσμένοι, οι εκμεταλλευόμενοι, βράζουν όλοι εν τέλει στο ίδιο καζάνι, ανεξάρτητα κουλτούρας ή καταγωγής.

 

Το μεγάλο όμως ερώτημα που παραμένει ,είναι ότι οσο εύκολα πλέον η αστυνομία μπορεί να βγάζει όπλα, τόσο μπορούμε  εγώ κι εσύ να βρεθούμε απέναντι από την κάνη ενός πιστολιού, επειδή αρνηθήκαμε να υπακούσουμε σε εντολές.

Αν αυτό κοινωνικά το επιτρέψουμε, αν ο καθένας και η καθεμία από μας δεν αντισταθεί απέναντι σε αυτή τη συνθήκη, τότε μην εκπλαγείς πάλι αν τα όπλα στραφούν και εναντίον άλλων κοινωνικών κατηγοριών .Η αστυνομική βία κι αυθαιρεσία είναι εγγενή χαρακτηριστικά του καπιταλιστικού κράτους. Ειδικά οι ομάδες ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ θεωρούνται επίλεκτα σώματα ασφαλείας, πράγμα που αποδεικνύεται ακριβώς από το βαθμό της βίας που ¨δικαιούνται¨ να ασκούν.

Κι αν αυτή η εικόνα σου φαίνεται πολύ μακρινή, θυμήσου τις ένοπλες μπούκες σε σπίτια (π.χ Ινδαρές), το τράβηγμα όπλου από μπάτσο μέσα σε δημόσιο πανεπιστήμιο, την δολοφονία Γρηγορόπουλου, τα βασανιστήρια εντός και εκτός τμημάτων και πολλά άλλα.

Τα δεκάδες γεγονότα αστυνομικής βαρβαρότητας που έχουν καταγραφεί αποδεικνύουν περίτρανα το ότι οι μπάτσοι των μονάδων ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ αντιλαμβάνονται τον εαυτό τους ως μια ένοπλη συμμορία, στην οποία κανένας δε μπορεί να φέρει αντίρρηση. Αντίστοιχα, συμπεριφέρονται ως εκτελεστές που ενσαρκώνουν το κρατικό μονοπώλιο της βίας.

Όταν δε το κράτος, τους επιτρέπει να λειτουργούν εντελώς αυθαίρετα τα πράγματα ξεφεύγουν. Μια ακόμη γεύση αυτής της «κανονικοποιημένης» βαρβαρότητας πήραμε εδώ στα Γιάννενα στην απεργιακή πορεία της 26ης Νοεμβρίου 2020, όταν οι ΔΙΑΣ επιτέθηκαν άγρια στους /στις συναδέλφους/-ισσες διαδηλωτές/-τριες και διέλυσαν την απεργιακή πορεία.

Ενα είναι η σίγουρο: Η κοινωνική οργή θα τους μαζέψει! Σε κάθε πόλη, σε κάθε μέρος της χώρας, να αντισταθούμε χωρίς διαχωρισμούς στο Κράτος, τα αφεντικά και τις ένοπλες συμμορίες τους.

 

ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΙΡΗΝΗ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΛΗΣΤΕΣ ΕΊΝΑΙ ΟΙ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

 

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

 

ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ

ΤΡΙΤΗ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 19:00 Συγκέντρωση στην ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

 

 

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (ΕΣΕ)      

 

This entry was posted in Διαδηλώσεις, Δρασεις στις γειτονιες, καταστολη. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *