Ανακοίνωση – Καταγγελία

 

Αθήνα, 1/2/2010

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

 

ΝΕΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ!

 

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΝΤΙΝΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΔΗ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΣΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΓΡΑ, ΕΝΕΡΓΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ & ΧΑΡΤΟΥ ΣΤΗΝ ΟΙΥΕ!

 

Η ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

 

Οι εργοδότες έχουν πλέον αποθρασυνθεί!! Δεν διστάζουν να καταπατήσουν ωμά το Σύνταγμα και τους Νόμους και να τρομοκρατούν όποιον εργαζόμενο ή συνδικαλιστή έχει το σθένος να αντισταθεί στην κατεδάφιση των εργασιακών σχέσεων, στις απολύσεις, στη μείωση του ωραρίου και των αποδοχών, στις εκδικητικές μεταθέσεις, στην καταπάτηση των ρεπό και των αργιών.

 

Χθες ήταν η εταιρεία WIND και η ALEX PAK και πολλοί άλλοι εργοδότες. Σήμερα είναι οι εκδόσεις ΑΓΡΑ, ο εργοδότης της οποίας κ . Πετσόπουλος, προχώρησε στην απαράδεκτη, καταχρηστική και κυρίως εκδικητική απόλυση του εργαζόμενου Ντίνου Παλαιστίδη, για χρόνια εκλεγμένου συνδικαλιστικού στελέχους σε όλες τις θέσεις ευθύνης του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου & Χάρτου Αττικής και σήμερα αντιπροσώπου του Σωματείου στην Ομοσπονδία μας!

 

Οι εκδόσεις ΑΓΡΑ, απέλυσαν το Ντίνο Παλαιστίδη, γιατί είχε απλά το σθένος να αντισταθεί στο όργιο των παρανομιών και των αυθαιρεσιών της εταιρείας εναντίον του. Τον απέλυσαν για καθαρά εκδικητικούς λόγους επειδή άσκησε το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά του για προσφυγή στην Επιθεώρηση Εργασίας και δεν αποδέχθηκε να συντελείται η κατάφωρη παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας σε βάρος του.

 

Το κρούσμα της απόλυσης του συν.Ντίνου Παλαιστίδη δεν είναι το μοναδικό. Είναι το τελευταίο σε μια σειρά τρομοκρατίας των εργοδοτών ενάντια στους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των εργαζομένων.

 

Σε μια περίοδο που οι διώξεις εκλεγμένων συνδικαλιστών έχουν γίνει πάγια πρακτική των επιχειρήσεων σε όλους τους κλάδους, είναι επιτακτική η δημιουργία ενός μεγάλου κινήματος αλληλεγγύης, που πρέπει να γίνει υπόθεση όλων των εργαζομένων και όλου του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος.

 

Η ΟΙΥΕ καταγγέλλει τις εκδόσεις ΑΓΡΑ, για την εκδικητική, άδικη , και καταχρηστική απόλυση του συνάδελφου Παλαιστίδη, εκλεγμένου αντιπροσώπου του Συλλόγου στην Ομοσπονδία μας και ζητά την άμεση επαναπρόσληψή του. Στηρίζουμε την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων και του Συλλόγου στις εκδόσεις ΑΓΡΑ με αίτημα την ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ και καλούμε εργαζόμενους, σωματεία, δευτεροβάθμιες οργανώσεις και τη ΓΣΕΕ να εκφράσουν τη στήριξη και την αλληλεγγύη τους.

 

Η ΟΙΥΕ, επίσης, ήδη προχωρά με παρέμβασή της στον Υπουργό Εργασίας και θα ζητήσει τη σύγκληση τριμερούς συνάντησης, απαιτώντας την άμεση παρέμβασή του, ώστε να ανακληθεί η απόλυση!!

 

Δεν θα επιτρέψουμε η εργοδοτική τρομοκρατία την περίοδο της οικονομικής κρίσης να γίνει καθεστώς και να παγιώσει νέες πρακτικές των επιχειρήσεων εις βάρος των εργαζομένων.

 

Για την ΟΙΥΕ

 

Αρχική

This entry was posted in Uncategorized and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *