Με αφορμή τα γεγονότα στο πνευματικό κέντρο Ιωαννίνων στις 10-2-2012

      Με αφορμή τα νέα μέτρα που εξήγγειλε το καθεστώς να πάρει για τις ζωές μας, αποφασίστηκε από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ 48ωρη απεργία στις 10 και 11 Φλεβάρη. Για ακόμη μια φορά η συνδικαλιστική γραφειοκρατία καταφεύγει σε σπασμωδικές κινήσεις προκειμένου να εκτονώσει την κοινωνική οργή που είναι άμεση συνέπεια των νέων μέτρων.

      Στις 10 Φλεβάρη όπως και σε άλλες πόλεις έτσι και στα Γιάννενα πραγματοποιήθηκε πορεία ενάντια στην εξαθλίωση που μας υποτάσουν, μια ακόμη πορεία χωρίς κανένα παλμό και δυναμική. Το δρομολόγιο που ακολουθήθηκε ήταν το συνηθισμένο ΕΡΓΑΤΙΚΟ-ΑΚΑΔΗΜΙΑ-ΝΟΜΑΡΧΙΑ. Μέρος του κόσμου που συμμετείχε θέλησε να αλλάξει την εθιμοτυπική διαδικασίακαι να της δώσει άλλη τροπή. Είχε αποφασίσει να συνεχίσει μέχρι το πνευματικό περνώντας μέσα από γειτονιές και καλώντας τον κόσμο σε συνέλευση. Τ ο πνευματικό επιλέχθηκε ως το καταλληλότερο μέρος λόγω του ότι είναι δημόσιο κτίριο ανοιχτό προς όλους, αποφεύγοντας έτσι το εργατικό το οποίο σκόπιμα απορρίφθηκε, αφού οι διάφοροι εργατοπατέρες το έχουν καπηλευτεί και οικειοποιηθεί. Κομμάτι της πορείας κατευθύνθηκε προς το πνευματικό χωρίς προθεση κατάληψης αυτού, υπο τη στενή συνοδεία των κατασταλτικών οργάνων του κράτους. Τα ΜΑΤ στην προσπαθειά τους να απωθήσουν τον κόσμο, επιτέθηκαν βίαια στους διαδηλωτές σπάζοντας επίσης την είσοδο θέτοντας έτσι σε κίνδυνο μέρος αυτών και ανθρώπων που βρίσκονταν ήδη εκεί. Λόγω εκδήλωσης που διεξαγόταν στο χώρο υπήρχε κόσμος και υπάλληλοι οι οποίοι αντιτέθηκαν στις κατασταλτικές δυνάμεις αντιλλαμβανόμενοι την αδικαιολόγητη επιθεσή τους. Η έντονη κατάσταση εκτονώθηκε μετά από κοινή απαίτηση όλων των παρευρισκομένων (διαδηλωτές-υπάλληλοι-κλπ)όπου τα ΜΑΤ δεν αποχώρησαν αλλά αποδέσμευσαν την είσοδο.

      Στόχος του όλου εγχειρήματος ήταν να πραγματοποιηθεί μια ανοιχτή προς τον καθένα-καθεμία συζήτηση για όλα όσα αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς, πράγμα που εντέλει δεν επιτεύχθει. Αποκλειστικά υπεύθυνοι γι’ αυτό ήταν αφενός τα ΜΑΤ καθώς και οι θεσμικοί παράγoντες που παρεβρίσκονταν εκεί, συμπεριλαμβανομένου του αριστερού μας δημάρχου κ. Φίλιου, ο οποίος δεν υπερασπίστηκε το δικαίωμα των κατοίκων να βρίσκονται σ’ ένα δημόσιο χώρο και να συζητάνε ελεύθερα.

      ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ

      ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ

      ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

      κάποιοι από τους διαδηλωτές…

This entry was posted in Απεργίες, Κείμενα-αφίσες της ΕΣΕ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *