Πρώτα Ποινικοποιείται αυτός που φωνάζει, μετά αυτός που μιλάει και στο τέλος αυτός που σκέφτεται…

radiovilla

ΦΑΣΗ 1η
Μια στιγμή αυτού του μέλλοντος αποτελεί και η εκκένωση της κατάληψης Villa Amalias στις 20/12/2012. Μιας κατάληψης που για 22 χρόνια προτάσσει την αυτοοργάνωση, την αντίσταση και την αλληλεγγύη, που στάθηκε ανάχωμα στην κουλτούρα του καταναλωτισμού, την αποξένωση του ατόμου απο την συλλογική ζωή, και στις φασιστικές επιθέσεις , μέρα και νύχτα.
Τα αντικείμενα που βρέθηκαν στην κατάληψη και μόστραραν στα κεντρικά δελτία ήταν εκείνα που βασίστηκε η εκ των υστέρων “δικαιολογημένη” επέμβαση της αστυνομίας. Τα αντικείμενα που βρέθηκαν ήταν κείμενα, αφίσες, έντυπο υλικό, βιβλιοθήκη και ότι σχετίζεται με την ελεύθερη διακίνηση ιδεών, καθώς και πράγματα τα οποία βρίσκονται σε οποιοδήποτε σπίτι.
Ενώ την επόμενη μέρα στις 21/12 δέχεται εμπρησμό από φασίστες o ελεύθερος κοινωνικός χώρος Xanadu στην Ξάνθη τα ξημερώματα της 21ης Δεκεμβρίου.
Φάση 2η
Με αφορμή τον αγώνα που διεξάγεται στην ΑΣΟΕΕ από το 2008 και μετά, όπου μετανάστες έχουν χτίσει μια κοινότητα αγώνα μαζί με φοιτητές και αλληλέγγυους, κατασταλτικές δυνάμεις εισβάλουν στις 28/12 στον πανεπιστημιακό χώρο της ΑΣΟΕΕ με πρόσχημα την έρευνα για αποθήκη παρεμπορίου, κατόπιν «ανώνυμου τηλεφωνήματος». Στα πλαίσια της κρατικής κατασταλτικής επιχείρησης συλλαμβάνουν 16 μετανάστες (μικροπωλητές και περαστικούς).
Αφού ξεμπέρδεψαν με τους μετανάστες σειρά είχαν οι αλληλέγγυοι. Πρώτο μέλημα της αστυνομίας στο εσωτερικό της ΑΣΟΕΕ ήταν να εισβάλει στο Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι και σε χώρο των “Ραδιοζωνων Ανατρεπτικής Εκφρασης” που λειτουργούν από το 2002 και να ανακαλύψει ανάλογα “άνομα” ευρήματα με εκείνα της Βίλας Αμαλίας.
ΦΑΣΗ 3η
Στις 9 Γενάρη επιχειρείται ανακατάληψη του κτήριου της Βίλας Αμαλίας όπου και συλλαμβάνονται 93 από τους 101 συντρόφους μετά από μερικές ώρες χολιγουντιανής αστυνομικής επιχείρησης.
Ενώ περίπου την ίδια ωρα γίνεται κατάληψη στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ (του χυδαιότερου κομματιού της αστικής αριστεράς) για αλληλεγγύη στην Βίλα Αμαλίας. Η ΔΗΜΑΡ, ως υπεύθυνη κυβερνώσα αριστερά, σύμφωνα με τις προεκλογικές της εξαγγελίες, συμμετέχει επάξια στην τρικομματική κυβέρνηση που υπερασπίζεται το κεφάλαιο και τα συμφέροντα του. Ήδη απο τον σχηματισμό της κυβέρνησης φάνηκε η πολιτική ολοκληρωτισμού και μηδενικής ανοχής που θα ακολουθήθει απο τους κομματικούς εταίρους.
ΦΑΣΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ
Τέλος, έφοδος της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε στις 9/1/2013 το μεσημέρι στην κατάληψη Πατησίων 61 & Σκαραμαγκά. Συνελήφθησαν 8 σύντροφοι-ισσες που τους αποδόθηκαν κατηγορίες πλημμελημματικού χαρακτήρα και πρόκειται για απάντηση στις κινητοποιήσεις υπεράσπισης της Βίλας Αμαλίας και την εφαρμογή του πλαισίου μηδενικής ανοχής.
ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΕΙΚΟΝΑ
ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
πρώτα ποινiκοποιείται αυτός που φωνάζει, μετά αυτός που μιλάει, και στο τέλος αυτός που σκέφτεται
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ VILLA AMALIAS, ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ, ΤΟ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ ΣΤΕΚΙ ΑΣΟΕΕ, ΤΟΝ 98 FM, ΤΟ ΣΤΕΚΙ XANADU, ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΔΕΛΤΑ, ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
radio-i.org

This entry was posted in Καλέσματα - Δράσεις - Εκδηλώσεις. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *