24ΩΡΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΣΤΗ SPEEDEX ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΦΤΗΝΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΧΕΡΙΑ

 

Με 24ωρες απεργίες χθες και σήμερα Παρασκευή που προκήρυξαν το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων για τη Speedex συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι, διαμαρτυρόμενοι για 25 απολύσεις υπαλλήλων, τη στιγμή που εμφανίζει θετικά αποτελέσματα, όπως καταγγέλουν οι εργαζόμενοι.

Σε ανακοίνωσή του, το Σωματείο εργαζομένων στη Speedex επεσήμαινε: «Η διοίκηση της εταιρείας Speedex έχει επιλέξει το τελευταίο διάστημα μια πρωτοφανή επίθεση στα δικαιώματα των εργαζόμενων. Αρχίζοντας από την οργάνωση “εθελούσιας εξόδου” και συνεχίζοντας με την απόφαση να γίνει μείωση μισθών ύψους ως και 18% με στόχο των εκφοβισμό των εργαζόμενων, κάτι που οδήγησε στην αποχώρηση από την εταιρεία 30 περίπου εργαζόμενων.

»Παρά μάλιστα τις αποχωρήσεις, η εταιρεία συνέχισε την επίθεσή της, πραγματοποιώντας περικοπές στους μισθούς, ύψους 6%. Και αυτό παρά τις αντιδράσεις των εργαζόμενων που δεν θέλανε καμιά μείωση αλλά πιέστηκαν και έδωσαν τη συναίνεσή τους σε αυτές, μέσα από την υπόσχεση ότι θα πάρουν πίσω ένα ορισμένο ποσοστό, όταν η εταιρεία θα έχει κέρδη. Φυσικά πολύ γρήγορα η εταιρεία έδειξε πόσο πιστή θα μείνει στην υπόσχεσή της».

This entry was posted in Εργατικές ειδήσεις. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *