Aπεργία στα σχολεία της Καστοριάς

 
 

 

 

Με αιχμή την αξιολόγηση, η ΔΟΕ προχωράει σε 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση στα δημοτικά σχολεία της περιοχής Καστοριάς.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στην ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι: "λαμβάνοντας υπόψη του την πραγματοποίηση διημερίδας στα «πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος Επιμόρφωσης Στελεχών Εκπαίδευσης σε θέματα αξιολόγησης» που αφορά τους Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων του Νομού Καστοριάς, την Τρίτη 20 και Τετάρτη 21 Μαΐου 2014, αποφασίζει τα παρακάτω.

Καλεί τους Διευθυντές των σχολείων, που όπως όλος ο κλάδος των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, έχουν δώσει και δίνουν τον αγώνα ενάντια στην εφαρμογή της αξιολόγησης – χειραγώγησης, να μην πάρουν μέρος στη διημερίδα δηλώνοντας με την αγωνιστική στάση τους την απόφαση του Κλάδου να βάλει φραγμό στους αντιεκπαιδευτικούς σχεδιασμούς της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και την προώθηση της εφαρμογής της αξιολόγησης – χειραγώγησης των ποσοστώσεων, της μισθολογικής – βαθμολογικής καθήλωσης και των απολύσεων.

Για το σκοπό αυτό κηρύσσει 48ωρη απεργία για τους Διευθυντές των σχολείων του Νομού Καστοριάς την Τρίτη 20 και την Τετάρτη 21 Μαΐου 2014, ώστε να μη συμμετέχουν στη διημερίδα και 3ωρη στάση εργασίας για όλους τους εκπαιδευτικούς του Συλλόγου την Τρίτη 20 Μαΐου 2014 (από 8π.μ. έως 11π.μ.) προκειμένου να τους δοθεί η δυνατότητα να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο χώρο διεξαγωγής της διημερίδας".

This entry was posted in Εργατικές ειδήσεις. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *