Κινητοποιήση των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ τη Δευτέρα

 

 
 

Σε στάση εργασίας και συγκέντρωση στο υπουργείο παιδείας προχωρά τη Δευτέρα 2 Ιουνίου ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Αθηνών, καλώντας παράλληλα σε σύσκεψη εργαζομένων- σωματείων στο ΕΚΑ.

Αναλυτικά, τη Δευτέρα 2 Ιουνίου ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Αθηνών θα πραγματοποιήσει στάση εργασίας από τις 10:00 έως τις 15:00 και συγκέντρωση στις 10:30 έξω από το Υπουργείο Παιδείας (σταθμός Νερατζιώτισσα) εν όψει της λήξης της διαθεσιμότητας συναδέλφων του σε 8 Πανεπιστήμια σε 15 μέρες (15-6-2014).

«Το Υπουργείο Παιδείας ακολουθεί παρελκυστική τακτική. Άλλα λέει στο ένα Πανεπιστήμιο, άλλα στο άλλο και δεν προβαίνει σε καμία κίνηση για να αποδείξει ότι αυτά που υπόσχεται τα εννοεί. Εμπαίζει τους εργαζόμενους, εμπαίζει και εκβιάζει τα Πανεπιστήμια, θέτει κάθε τόσο  νέα προαπαιτούμενα, δημιουργώντας πρόσθετες δυσκολίες για να ροκανίσει το χρόνο, να λήξει ο χρόνος διαθεσιμότητας και τμηματικά οι συναδέλφισσες, συνάδελφοι να οδηγηθούν στην ανεργία.

Σε αυτό τον εμπαιγμό και στην παρελκυστική τακτική του Υπουργείου Παιδείας απαντάμε με αγωνιστική στάση και δράση. Μαζί με τους συναδέλφους του ΕΜΠ και σε συντονισμό με τους Συλλόγους των 8 Πανεπιστημίων, προχωράμε σε κοινές δράσεις για να μην περάσουν οι απολύσεις, να ακυρωθεί η πολιτική της διαθεσιμότητας".

Παράλληλα, οι διοικητικοί υπάλληλοι του πανεπιστημίου Αθηνών δηλώνουν αποφασισμένοι να υπερασπιστούν τις δουλειές και τις ζωές τους.

Την ίδια μέρα (Δευτέρα, 2 Ιουνίου) στις 18:00 στο ΕΚΑ (3ης Σεπτεμβρίου 48 Β), καλούν εργαζόμενους, ανέργους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, συναδέλφους σε διαθεσιμότητα, συνδικαλιστές και σωματεία σε σύσκεψη συντονισμού με στόχο την από κοινού κινητοποίησή μας στις 10 Ιουνίου, ημέρα εκδίκασης του αιτήματος του Υπουργείου Οικονομικών για αναστολή και ακύρωση της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου υπέρ των καθαριστριών.

Στα αιτήματά τους περιλαμβάνονται:

– Άμεση εφαρμογή της δικαστικής απόφασης που υποχρεώνει το Υπουργείο Οικονομικών να δεχθεί τις εργαζόμενες πίσω στις δουλειές τους με τους ίδιους όρους που ίσχυαν πριν αυτές τεθούν σε διαθεσιμότητα

– Παραίτηση της κυβέρνησης από τα ένδικα μέσα ενάντια στην απόφαση αυτή

Παράλληλα, στέκονται στο πλευρό των καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών, τονίζοντας πως ο αγώνας τους «είναι αγώνας όλων μας. Είναι αγώνας για την κατάργηση της διαθεσιμότητας και των απολύσεων. Μια ενδεχόμενη αρνητική απόφαση του Αρείου Πάγου θα επηρεάσει το σύνολο των προσφυγών των διαθέσιμων συναδέλφων στα δικαστήρια. Η δικαίωσή τους θα αποτελέσει σοβαρό πλήγμα στην πολιτική της διαθεσιμότητας/των απολύσεων.

Στη σύσκεψη στην οποία καλεί και η ΠΟΣΠΕΡΤ, θα συζητηθεί και η διοργάνωση συλλαλητηρίου στις 11/6 για τον ένα χρόνο αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ.

Την Κυριακή, 1 Ιουνίου, οι Εργαζόμενοι-διαθέσιμοι ΕΚΠΑ αλληλέγγυοι στις καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών μαγειρεύουν συλλογικά και, στις 2μ.μ., τρώνε μαζί με τις καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών (έξω από το κτίριο της οδού Καραγιώργη Σερβίας).

Για την κάλυψη των αναγκών των καθαριστριών χρειάζονται 25 πλήρη γεύματα. Για δηλώσεις συμμετοχής στο μαγείρεμα ή την προετοιμασία, επικοινωνήστε με το artemis.ekpa@gmail.com μέχρι το Σάββατο 9μ.μ.
Στόχος είναι, πέρα από την κάλυψη των γευμάτων, η μαζική παρουσία στο χώρο ως έμπρακτη ένδειξη αλληλεγγύης στις αγωνιζόμενες καθαρίστριες.

«Ο αγώνας των καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών είναι αγώνας για την κατάργηση της διαθεσιμότητας και των απολύσεων. Είναι αγώνας όλων μας», καταλήγουν σε ανακοίνωσή τους.

This entry was posted in Εργατικές ειδήσεις. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *