Δελτίο Εργατικής Αντιπληροφόρησης #129 από το μπλoγκ της ΕΣΕ Αθήνας

 

Αντιφασιστική πορεία στο Ωραιόκαστρο, με μικροφωνική, διάβασμα και μοίρασμα κειμένων στους κατοίκους, πραγματοποιήθηκε από 150 άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, με την συμμετοχή και της ΕΣΕ Θεσσαλονίκης, σαν απάντηση στην ρατσιστική απόφαση Συλλόγων Γονέων να μην δεχτούν παιδιά προσφύγων στα σχολεία. Ακολουθεί αυτούσιο το κείμενο της ΕΣΕ Θεσσαλονίκης που μοιράστηκε: Οι παππούδες μας πρόσφυγες, οι γονείς μετανάστες, εμείς ρατσιστές;

Την Τρίτη 13 του μηνός έγινε γνωστή η ανακοίνωση του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων σχολείου του Ωραιοκάστρου, η οποία απειλούσε με κλείσιμο του εν λόγω σχολείου σε περίπτωση εγγραφής ως μαθητών ή χρήσης του κτηρίου από παιδιά μεταναστών. Αυτή η απόφαση έπεται του δημοτικού συμβολίου Ωραιοκάστρου και βρίσκει θερμούς συμμάχους και υποστηρικτές τόσο το δήμαρχο όσο και λοιπούς ακροατές και συμβούλους που εν χορώ διαλαλούν τα ρατσιστικά και ακροδεξιά παραληρήματα τους. Καθώς μια δημοτική αρχή δε μπορεί να είναι αρμόδια να δακτυλοδεικτεί για το ποιος μπορεί και ποιος όχι να πάει σχολείο τέτοιες κινήσεις αποσκοπούν μόνο στο να δημιουργήσουν εχθρότητες και συντηρητικές υστερίες πριν παρθεί οποιαδήποτε απόφαση και γίνει κάποια ενέργεια. Ζούμε μαζί, δουλεύουμε μαζί. Η μετανάστευση ήταν και είναι μια διαρκής ανάγκη των καταπιεσμένων, των εργατών/τριων για διεκδίκηση βιωσημότερης ζωής. Ανάλογα με τις πολεμικές – οικονομικές συνθήκες αλλάζουν οι πηγές και οι δρόμοι, στη χρονική αυτή στιγμή πολλές κοινότητες ανθρώπων βίαια ξεριζωμένων διαφορετικών εθνοτήτων είναι αναγκασμένοι να στοιβάζονται σε καταυλισμούς αναμονής περιμετρικά της αστικής ζώνης. Τα προσφυγόπουλα, τα παιδιά μεταναστών δε ζουν πρώτη φορά εδώ. Στον ελλαδικό χώρο αρκετά χρόνια τώρα παιδιά δεύτερης και τρίτης γενιάς μεταναστών ήταν και είναι συμμαθητές/τριες, γείτονες μας. Η ζωή από κοινού με ανθρώπους που έχουν διαφορετική εθνική, θρησκευτική ταυτότητα αποτελεί πρόβλημα μόνο για όσους ασπάζονται φασιστικές αντιλήψεις. «Πώς θα σωθούμε από την “ελευθερία” της σκλαβιάς μας και από τον “υπέρ πατρίδος” των προδοτών; Και πότε από τους θεούς των άθεων και των ανθρωποφάγων;»
Κ. Βάρναλης.

Οι φασιστικές και ρατσιστικές απειλές είτε από φόβο είτε σαν λόγια αμυαλιάς και αστόχαστου πολιτικαντισμού μόνο εθνικισμό θυμίζουν στον οποίο είμαστε εχθρικοί και ταξικά αντίθετοι. Δε θα αφήσουμε τέτοιες ανακοινώσεις αναπάντητες. Καλούμε εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές/τριες κατοίκους του Ωραιοκάστρου να καταδικάσουν τις ρατσιστικές ανακοινώσεις. Το κείμενο του μοιράσματος και φωτογραφίες ΕΔΩ.

redblack-small

Για το «λουκέτο» στο βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκη και την άρνηση της εργοδοσίας να αποζημιώσει τους εργαζόμενους ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ – ΧΑΡΤΟΥ – ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΣΥΒΧΨΑ) σε ανακοίνωση του ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: Για εμάς τους εργαζομένους, το «λουκέτο» στον Ελευθερουδάκη προσθέτει άλλη μια αράδα στο μακρύ κατάλογο αντεργατικών αυθαιρεσιών πολλών εταιρειών του κλάδου του βιβλίου και όχι μόνο. Οι εργαζόμενοι πληρώνουν τα σπασμένα της κρίσης και γίνονται όμηροι της εργοδοσίας, με καταστρατήγηση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων τους, με απλήρωτη εργασία, πιέσεις και εκβιασμούς, ατομικές συμβάσεις, μειώσεις μισθών, εκ περιτροπής εργασία, σκύβοντας το κεφάλι μπροστά στη λαίλαπα της ανεργίας. Η υπόθεση δεν έκλεισε. Δεν θα σταματήσουμε. Θα παλέψουμε μέχρι τέλους για την πλήρη καταβολή των μισθών και των αποζημιώσεων των συναδέλφων μας, αποκαλύπτοντας το σαθρό πεδίο λειτουργίας των επιχειρήσεων και απαλλαγής τους από τις υποχρεώσεις έναντι των εργαζομένων. Ζητούμε την άμεση καταβολή και εξόφληση των εργατικών απαιτήσεων και τη συμμόρφωση στις δικαστικές αποφάσεις. Με συναδελφική αλληλεγγύη, οργάνωση και αντίσταση σε κάθε κατάστημα, κάθε γραφείο και αποθήκη, να διεκδικήσουμε όλοι μαζί όλα όσα μας χρωστάνε, να αγωνιστούμε για το μέλλον μας. Μαζί με το Σύλλογό μας και το εργατικό κίνημα έχουμε μεγαλύτερη δύναμη. Κανένας μόνος του στην κρίση. Στους αγώνες και τη συλλογικότητα η δική μας απάντηση και λύση! Μπορείτε να βρείτε ολόκληρη την ανακοίνωση του ΣΥΒΧΨΑ, ΕΔΩ.

redblack-small

Η δωρεάν μετακίνηση των ανέργων είναι αδιαπραγμάτευτη αναφέρει σε ανακοίνωση της η συλλογικότητα Ενεργοί Άνεργοι. Απαιτούμε και αναμένουμε απαντήσεις από όλους τους αρμόδιους, και πρόσωπα και υπηρεσίες για το πώς θα δρομολογηθεί το ζήτημα της δωρεάν μετακίνησής μας, αναφέρει η ανακοίνωση της συλλογικότητας και καταλήγει: Καμιά σκέψη για κατάργηση της δωρεάν μετακίνησης των ανέργων. Κανένα βήμα πίσω από τα δικαιώματα μας! Ολόκληρη η ανακοίνωση βρίσκεται ΕΔΩ. Δείτε σχετικά επίσης ΕΔΩ.

redblack-small

Σε 48ωρη πανελλαδική απεργία κατέβηκαν την Πέμπτη 22 Σεπτέμβρη και την Παρασκευή 23 Σεπτέμβρη,οι ναυτεργάτες. Τα ναυτεργατικά σωματεία έκαναν την απεργία καθώς στην ποντοπόρο ναυτιλία οργιάζει η «μαύρη», ανασφάλιστη εργασία.

redblack-small

Απλήρωτοι παραμένουν οι εργαζόμενοι που εργάστηκαν ή εργάζονται στην επιχείρηση «ΠΕΤΡΑΣ» στην Νάουσα Ημαθίας για το χρονικό διάστημα που είχαν υπογράψει διακανονισμό οφειλών από δεδουλευμένα που δεν τηρήθηκε από την εργοδοσία.

redblack-small

Εκδικητική απόλυση σε βάρος εργαζόμενης & συνδικαλίστριας από το κατάστημα «MAX PERRY» στο Γαλάτσι. Η εργαζόμενη αντιδρούσε με τα αντεργατικά μέτρα της εργοδοσίας και συζητούσε γι’ αυτά με τους συναδέλφους της, κάτι που -όπως φαίνεται- δεν άρεσε στην εργοδοσία.

redblack-small

Ποινικοποιούν το παράδειγμα της ΒΙΟΜΕ. αναφέρει κείμενο της συνέλευσης της Σ.Ε.ΒΙΟΜΕ με αφορμή την αυτεπάγγελτη(!) προκαταρκτική έρευνα από την εισαγγελία πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, μετά από αναφορά – καταγγελία του συνδίκου της πτώχευσης της ΒΙΟΜΕ ότι δεν του επιτράπηκε η είσοδος στο εργοστάσιο.

redblack-small

Η ανακοίνωση (ολόκληρο το κείμενο μπορείτε να το βρείτε ΕΔΩ) αναφέρει στο κλείσιμο της: Η δικαίωση του αγώνα μας, ξέρουμε πολύ καλά ότι μόνο από την αγωνιζόμενη και αλληλέγγυα κοινωνία μπορεί να έρθει. Από όλους και όλες που όλα αυτά τα χρόνια βαδίζουμε μαζί στις απεργίες, τα συλλαλητήρια, τις καταλήψεις, ενάντια στις πολιτικές της κοινωνικής ερημοποίησης. Από όλες και όλους που όλα αυτά τα χρόνια οικοδομούμε μαζί σχέσεις και δομές μιας άλλης οικονομίας, συνεργατικής, αυτοδιευθυνόμενης από τους ίδιους τους εργαζόμενους και προσανατολισμένης στην κάλυψη κοινωνικών αναγκών και όχι στο κέρδος των ιδιωτών. Από όλους και όλες που όλα αυτά τα χρόνια, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, έχουμε υφάνει ένα πυκνό και θερμό δίκτυο αλληλεγγύης ικανό να εξασφαλίζει την επιβίωση πέρα από την αγορά και το κράτος. Μαζί θα αντιμετωπίσουμε και τη νέα πρόκληση, όπως μαζί ματαιώσαμε τους πλειστηριασμούς, μαζί υπερασπιστήκαμε και προστατεύσαμε την αυτοδιαχείριση του εργοστασίου, μαζί εξασφαλίσαμε τη διάθεση των προϊόντων μας. Και τώρα ο λόγος ανήκει και πάλι, όπως από την πρώτη στιγμή αυτής της πορείας, σε όλους/ες μας. Ας κάνουμε για άλλη μια φορά ξεκάθαρο προς κάθε εξουσία, με όλα τα αγωνιστικά και αλληλέγγυα μέσα που διαθέτουμε, ότι η ΒΙΟΜΕ θα μείνει σε χέρια εργατικά, ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε αυτά που με πολύ κόπο και αγώνα δημιουργήσαμε και μας κράτησαν στη ζωή δημιουργώντας μια νέα ζωή, ότι το δίκαιο της αντίστασης θα βρει τους τρόπους να επιβληθεί τελικά πάνω στη θεσμοθετημένη ανομία και στο δίκαιο της κυριαρχίας. Άλλωστε έχουμε έναν ολόκληρο κόσμο να υπερασπιστούμε πια! Μικρό και αδύναμο μέχρι τώρα, αλλά με το σπόρο της συλλογικής χειραφέτησης να επωάζεται μέσα του.

redblack-small

Κινητοποίηση ενάντια στην ένταξη της εταιρείας στο Υπερταμείο Ιδιωτικοποιήσεων πραγματοποίησαν την Παρασκευή 23/9 οι εργαζόμενοι στην εταιρεία «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ». Προκειμένου να προβούν στην παράσταση διαμαρτυρίας στη Βουλή, οι εργαζόμενοι προχώρησαν την ίδια ημέρα σε στάση εργασίας.

redblack-small

Θανατηφόρο εργατικό «ατύχημα», οιονεί εργοδοτική δολοφονία, με θύμα έναν 61χρονο, σημειώθηκε την Τετάρτη 21 Σεπτέμβρη στη Λιβαδειά. Σύμφωνα με πληροφορίες, το «ατύχημα» συνέβη κατά τη διάρκεια εργασιών στο δασικό δρόμο στην περιοχή της Κορώνειας. Ο οδηγός του οχήματος, που μετέφερε υλικά για λογαριασμό της εταιρείας που είχε αναλάβει το έργο, καταπλακώθηκε από το όχημα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα. Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο της Λιβαδειάς, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

redblack-small

Σοβαρό εργατικό ατύχημα -για εμάς ένα ακόμα παρολίγον εργοδοτικό έγκλημα – συνέβη την Δευτέρα 20 Σεπτέμβρη. Εργάτης που δούλευε στην εργολαβική εταιρεία «ΑΣΤΕΡΙΑΣ» και πραγματοποιούσε εργασίες χρωματισμού στο πλοίο «ΜΙΝΕΡΒΑ ΒΑΣΩ» στη Νο 2 δεξαμενή των Ναυπηγείων Ελευσίνας, τραυματίστηκε σοβαρά με αποτέλεσμα να ακρωτηριαστούν τα δάκτυλα του χεριού του την στιγμή της εργασίας του. Η εντατικοποίηση της δουλειάς και η απαξίωση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στο βωμό του κέρδους για την εργοδοσία κόντεψε να στοιχίσει την ζωή σε έναν ακόμα εργαζόμενο.

redblack-small

Συγκέντρωση με αίτημα να παρθεί πίσω η απόλυση συνδικαλίστριας και εργαζόμενης από την εργοδοσία της ΒΕΜΕΚΕΠ, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 Σεπτέμβρη στα Δικαστήρια του Βόλου, όπου επρόκειτο να γίνει η εκδίκαση της σχετικής υπόθεσης. Στην συγκέντρωση συμμετείχαν το κλαδικό συνδικάτο μετάλλου, σωματεία, φορείς και εργαζόμενοι της περιοχής καθώς και το σωματείο εργαζομένων της ΒΕΜΕΚΕΠ. Έπειτα από αίτημα της εργοδοσίας της ΒΕΜΕΚΕΠ η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων της εργαζόμενης και συνδικαλίστριας αναβλήθηκε για τις 27 Ιανουαρίου 2017. Όπως καταγγέλλεται η απόλυση ήταν καταχρηστική και εκδικητική.

redblack-small

Εκδήλωση για τις εξελίξεις στο χώρο του Βιβλίου διοργανώνει την Δευτέρα 26 Σεπτέμβρη στις 8.00 μμ στο αυτοδιαχειριζόμενο πάρκο Ναυαρίνου (Εξάρχεια), η Πρωτοβουλία Συναδέλφων στο χώρο Βιβλίου-Χάρτου-Ψηφιακών Μέσων. Θέμα: «η κρίση και οι επιπτώσεις της στο χώρο του Βιβλίου και των Εκδόσεων». Θα μιλήσουν: – Άννα Καρακατσούλη (ιστορικός ΕΚΠΑ) – Αφροδίτη Τζιατζή (δημοσιογράφος) – Χρήστος Τουλιάτος (βιβλιοϋπάλληλος.)

redblack-small

Κάλεσμα στήριξης στην παράσταση διαμαρτυρίας Τετάρτη 28/9, ώρα 4μμ στη διοίκηση της Wind Μαρούσι Λ. Κηφισίας 66, απευθύνει το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ WIND (ΠΑΣΕ-WIND). Στην κατακλείδα του κειμένου η ΠΑΣΕ-WIND ανέφερε τα εξής: συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας με επόμενη την παράσταση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στις 28/09/2016, έξω από τις κτιριακές εγκαταστάσεις της Wind στο Μαρούσι (Κηφισίας 66). Επειδή πιστεύουμε ότι ο αγώνας που δίνουμε δεν αρχίζει και τελειώνει μέσα στη Wind αλλά αφορά συνολικά τον κλάδο και όχι μόνο και αποτελεί μέρος του συνολικού αγώνα ενάντια στην επίθεση που δεχόμαστε από κυβερνήσεις και εργοδότες, καλούμε τους συναδέλφους μας στη Wind και σωματεία και άλλες συλλογικότητες να συνδράμουν στην επιτυχή έκβαση της κινητοποίησης με την ενεργή συμμετοχή τους. Διαβάστε όλο το κάλεσμα ΕΔΩ.

redblack-small

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους απολυμένους των «Τσιμέντων Χαλκίδας» έγινε την Πέμπτη 22 Σεπτέμβρη στα Δικαστήρια της Χαλκίδας όπου συζητιόταν η αγωγή που είχαν καταθέσει οι εργαζόμενοι για να κηρυχτούν άκυρες οι απολύσεις που έκανε η πολυεθνική «Lafarge», ιδιοκτήτρια του εργοστασίου, από τον Αύγουστο του 2014 έως τον Ιούλη του 2015. Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι στις 30 Γενάρη 2015, το Πρωτοδικείο Χαλκίδας, είχε δικαιώσει τους 118 εργαζόμενους που είχαν απολυθεί από τον Απρίλη του 2013 έως και τον Ιούλη του 2014, κηρύσσοντας άκυρες τις απολύσεις τους. Ωστόσο, η πολυεθνική άσκησε έφεση κατά των αποφάσεων, η οποία προσδιορίστηκε να δικαστεί στις 5 Απρίλη 2017, ενώ προχώρησε και σε νέες απολύσεις.

redblack-small

Μέχρι και την Κυριακή 25 Σεπτέμβρη παρέτειναν την απεργία τους οι εργαζόμενοιστην «Τοξότης ΑΕ» (εργολαβική εταιρεία έργων ΔΕΔΔΗΕ στην Αττική), που μαζί με τους συναδέλφους τους από την Κόρινθο διεκδικούν την καταβολή όλων των δεδουλευμένων, σταθερή ημερομηνία πληρωμής κάθε μήνα, τήρηση μέτρων υγιεινής και ασφάλειας. Παράλληλα, ζητούν να πληρωθούν και οι συνάδελφοί τους στους υπεργολάβους του «Τοξότη», όπου εκεί η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη.

redblack-small

Δεν θα θυσιαστούμε στο βωμό των συμφερόντων τους αναφέρει ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Εργαζομένων Τράπεζας Αττικής, με αφορμή την επαπειλούμενη πώληση της τράπεζας, ενώ παράλληλα καταγγέλλει και την στάση του σωματείου. Η ανακοίνωση (ολόκληρο το κείμενο ΕΔΩ) τελείωνε ως εξής: Από την πλευρά μας, σταθήκαμε έμπρακτα στο πλευρό κάθε απολυμένου, κάθε εργαζόμενου στο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα, σε ΜΜΕ, κατασκευαστικές, ή όπου αλλού, που δουλεύει απλήρωτος επί μήνες ή που ο μισθός του μειώνεται, κάθε συνταξιούχου που βλέπει τη σύνταξή του να μετατρέπεται σε «επίδομα» απορίας. Και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Τα κανάλια που τόσο κόπτονται το τελευταίο διάστημα για τα εργασιακά δικαιώματα, θα θυμηθούν να δώσουν μάχη για να μη γίνουν οι εργαζόμενοι της Τράπεζας Αττικής θύμα στον πόλεμο των αφεντικών τους; Ρητορικό το ερώτημα…

redblack-small

Κάλεσμα για συγκέντρωση συμπαράστασης στα δικαστήρια στις 29 Σεπτέμβρη όπου εκδικάζεται η αγωγή που έχει καταθέσει η εργοδοσία της «Forthnet – Nova», ενάντια στο Σωματείο Εργαζομένων Forthnet, απευθύνει το ίδιο το σωματείο και οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση.

 

redblack-small

Κάλεσμα στα δικαστήρια – Ευελπίδων, Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη 08:30, κτίριο 13, αίθουσα 3 από το ΣΒΕΟΔ με στόχο την άμεση δικαίωση του αγωνιζόμενου συνδικαλιστή Αντρέα Γιαννάκη ενάντια στα αφεντικά της ACS.  Όλοι/ες στη συγκέντρωση Αλληλεγγύης στον Αγωνιστή συνδικαλιστή του ΣΒΕΟΔ. Κείμενο, για την ίδια υπόθεση, που μοιράστηκε το 2010 πανελλαδικά έξω από τα καταστήματα ACS στο http://sveod.gr/-

redblack-small

 Κάλεσμα σε σύσκεψη για κοινές δράσεις υπεράσπισης της ΒΙΟΜΕ.Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης (Αθήνας) στη ΒΙΟΜΕ καλεί σωματεία, συλλογικότητες και αγωνιστές\τριες των κοινωνικών κινημάτων σε σύσκεψη ενημέρωσης για τις τελευταίες εξελίξεις και διερεύνησης κοινών δράσεων για την υπεράσπιση της αυτοδιαχειριζόμενης ΒΙΟΜΕ και την αντιμετώπιση της προσπάθειας ποινικοποίησης και καταστολής του αγώνα των εργαζομένων της. Την Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη, 19:00, στο στέκι της Λαϊκής Συνέλευσης Εξαρχείων, Θεμιστοκλέους και Βαλτετσίου, στην πλατεία Εξαρχείων.


redblack-small

Τέλος, μειωμένες κατά 16.128 οι θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα με ταυτόχρονη επέκταση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης ¨βλέπουν¨ τα στοιχεία του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ, ενός συστημικού δηλαδή εργαλείου που χρησιμοποιούν οι κυβερνήσεις. Αναλυτικότερα τα στοιχεία του ΕΡΓΑΝΗ καταγράφουν το μεγαλύτερο αρνητικό ισοζύγιο προσλήψεων – απολύσεων για το μήνα Αύγουστο, διαχρονικά από το 2012. Παράλληλα, επιβεβαιώνεται η τάση κυριαρχίας των ελαστικών και προσωρινών μορφών απασχόλησης. Σχετικά με το ισοζύγιο προσλήψεων – απολύσεων, τον Αύγουστο του 2016 έγιναν 16.128 απολύσεις περισσότερες από τις προσλήψεις. Τον Αύγουστο του 2012 οι απολύσεις ήταν περισσότερες κατά 2.178, το 2013 και το 2014 οι προσλήψεις ήταν περισσότερες κατά 10.969 και 1.311 αντίστοιχα και το 2015 οι απολύσεις ήταν περισσότερες κατά 441. Επίσης, οι προσλήψεις σε θέσεις μερικής και εκ περιτροπής απασχόλησης τον Αύγουστο του 2016 αποτελούν το 53,3% επί του συνόλου των προσλήψεων, όπως συμβαίνει και με τους προηγούμενους μήνες. Από τον Αύγουστο του 2013, οι προσλήψεις μερικής απασχόλησης έχουν αυξηθεί κατά 135%, οι εκ περιτροπής κατά 266% και συνολικά (μερική και εκ περιτροπής) κατά 161%! Συνεχόμενη αυξητική τάση παρουσιάζουν και οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου, στοιχείο που δείχνει την προσωρινότητα της απασχόλησης. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει εμμέσως πλην σαφώς από τα στοιχεία που αφορούν στη λήξη τέτοιων συμβάσεων. Έτσι, τον Αύγουστο του 2016 έληξαν 53.212 συμβάσεις ορισμένου χρόνου, αυξημένες κατά 170% συγκριτικά με τις 19.670 συμβάσεις ορισμένου χρόνου που έληξαν τον Αύγουστο του 2013. Τέλος, τεράστια είναι η αύξηση των αποκαλούμενων «οικειοθελών» απολύσεων αφού από τον Αύγουστο του 2012 έως τον Αύγουστο του 2016 έχουν αυξηθεί κατά 310% !

This entry was posted in Εργατικές ειδήσεις. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *