Ανακοινωση ΕΣΕ Ιωαννινων για τα γεγονότα της 21/2

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΡΌΜΟ

Στις 21 Φλεβάρη, ημέρα «απελευθέρωσης» των Ιωαννίνων, αντιφασίστριες-ες συγκεντρώθηκαν στο σημείο της κατάθεσης στεφανιών στο κέντρο της πόλης, στο οποίο παρευρίσκονταν τοπικοί άρχοντες, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ο νεοναζί βουλευτής της Χ.Α., Χρήστος Παππάς. Η ¨μεικτή¨ αυτή παρουσία τους, αποτυπώνει με τον σαφέστερο τρόπο, το ιδεολόγημα της εθνικής ενότητας που χτίζουν. Ένα ιδεολόγημα που δεν μπορεί παρα να στρέφεται ενάντια στα συμφέροντα της εργατικής τάξης, ενάντια στους εκμεταλλευόμενους . Η δυναμική διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε, εξέφρασε την οργή όσων δεν ανέχονται την παρουσία φασιστών, όσων δεν υποτάσσονται στη επίφαση της εθνικής απελευθέρωσης, όσων βιώνουν τις συνέπειες του καπιταλισμού. Είναι ξεκάθαρο πως ο φόβος της εξουσίας απέναντι σε τέτοιες δράσεις είναι έκδηλος και μπορεί μόνο να απαντήσει με βια, όπως και συνέβη. Δεκάδες αστυνομικοί, αρκετοί εκ των οποίων με πολιτική περιβολή επιτέθηκαν στους διαδηλωτές με αποτέλεσμα την προσαγωγή 6 ατόμων. Οι τέσσερις μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Ένας από αυτούς τραυματίστηκε σοβαρά  και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά από 2 ώρες! Τέτοια ήταν η αγωνία των μπάτσων, τόσο βαθιά τους επηρεάζει ο φόβος των αγωνιστών, που δεν του έβγαλαν τις χειροπέδες ούτε και όταν βρίσκονταν στο φορείο. Εχει κι αυτή η πόλη τους δικούς της Γκοτζαμανηδες, με στολή ή χωρίς. Αυτοί γιόρτασαν χτες τα ¨ελευθέρια¨, αυτοί τα υπερασπίστηκαν με πτυσσόμενα γκλόμπς.

 Τον τελευταίο καιρό, η στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βοηθά στην επαναφορά των φασιστών στο προσκήνιο. Η κοινή παρουσία των συριζαίων με τον Κασιδιάρη στο Καστελόριζο, οι ¨επιτροπές γονέων¨ στο Ωραιόκαστρο και η αστυνομοκρατία στη Καβάλα το αποδεικνύουν. Η ανά τόπους όξυνση της καταστολής με προσαγωγές, συλλήψεις και τραυματισμούς ως απάντηση σε κάθε κίνηση αντίστασης σε συνδυασμό με την επιτηδευμένη προπαγάνδα των ΜΜΕ, διαμορφώνει το νέο, ¨αριστερό¨ τοπίο επιβολής φτώχειας που συνοδεύετεαι πάντα από κλιμάκωση της αστυνομικής βίας.

Αν όμως νομίζουν πως με αυτό τον τρόπο θα ανακόψουν το κοινωνικό κίνημα, τις κατακτήσεις και τους αγώνες του, κάτι έχουν καταλάβει λάθος. Είμαστε διατεθειμένοι να τους βοηθήσουμε. Γιατί θα καταλάβουν τι θα πει να κλείνεις τον δρόμο σε αντιφασίστες, να προστατεύεις τα ναζιστικά καθάρματα και να φυλάς τους εκμεταλλευτές. Θα το καταλάβουν κι από την καλή κι από την ανάποδη!

  ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥΣ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ

 

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

This entry was posted in Αντιφασισμός. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *