ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΩΝ ΣΤΗ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΣΦΑΛΙΤΩΝ ΣΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΙΣ 21/2

 

Λίγες μέρες έχουν περάσει από την επίθεση των αστυνομικών στους αγωνιστές αντιφασίστες που σήκωσαν το ανάστημα τους και διαδήλωσαν ενάντια στον κυβερνητικό και φασιστικό συρφετό. Η επίθεση είχε σαν αποτέλεσμα τις προσαγωγές έξι συντρόφων/ισσων, τέσσερις από τις οποίες μετετράπησαν σε συλλήψεις και εκ των οποίων ο ένας διακομίστηκε στο νοσοκομείο. Με το πέρας της αυτόφωρης διαδικασίας από την οποία πέρασαν οι συλληφθέντες, στην κατασταλτική βία της αστυνομίας ήρθαν να συμπληρωθούν βαριές κατηγορίες από πλευράς εισαγγελίας.

Η οικονομική και σωματική εξόντωση των αγωνιστών, αποτελεί πάγιο στόχο του αστυνομικού και δικαστικού συστήματος, αυτή τη φορά ωστόσο χρησιμοποιήθηκαν επιπλέον άθλιες μεθοδεύσεις από το όχι και τόσο μακρινό παρελθόν. Τακτικές μετεμφυλιακές, που ξεφεύγουν από τα πλαίσια του νόμου (τους) και επιδιώκουν την απομόνωση όσων σηκώνουν κεφάλι. Σε ορισμένες περιπτώσεις συλληφθέντων λοιπόν υπήρξαν ενοχλήσεις και επισκέψεις ασφαλιτών στους χώρους εργασίας τους. Το χαφιεδότσουρμο προσπάθησε να τρομοκρατήσει συγκεκριμένα αφεντικά σχετικά με το τι ανθρώπους έχουν στη δούλεψή τους έτσι ώστε να αφυπνίσει, χουντικά αντανακλαστικά και νοσταλγούς των «πιστοποιητικών κοινωνικών/πολιτικών φρονημάτων».

Μέσα από αυτό το κατασταλτικό μωσαϊκό γίνεται πλέον αντιληπτή μια καινούργια στρατηγική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Μια στρατηγική που εξωραΐζει και εντάσσει ομαλά τους φασίστες στο δημοκρατικό τόξο, διαλύοντας παράλληλα κάθε θύλακα που αντιστέκεται στα σχέδια της εξουσίας. Μια ακόμη προσπάθεια εδραίωσης της κατεστημένης αφήγησης και διατήρησης της κυριαρχίας.

Εμείς από τη μεριά μας το δηλώνουμε ξεκάθαρα: δεν θα υποκύψουμε στους εκβιασμούς της εξουσίας, ούτε θα χορέψουμε στο ρυθμό που θέλουν τ’ αφεντικά. Μέχρι στιγμής, οι εργοδότες που δέχθηκαν τις επισκέψεις, έχουν λειτουργήσει λογικά, και δεν έχουν απολύσει κάποιον/α. Θέλουμε να πιστεύουμε πως θα συνεχίσουν να πράττουν ως έχει, διότι απέναντι σε οποιαδήποτε εκδικητική απόλυση το οργανωμένο εργατικό κίνημα δε θα μείνει με τα χέρια σταυρωμένα. Καλούμε όλα τα σωματεία, τις οργανώσεις, τις συλλογικότητες και τους εργαζόμενους των Ιωαννίνων σε ετοιμότητα. Δεν θα κάτσουμε άπραγοι, βλέποντας τη εξόντωση των συναδέλφων μας και γενικότερα της εργατικής τάξης. Αυτή η υπόθεση μας αφορά όλους!

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥΣ

 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

 

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

 

 

 

This entry was posted in Αντιφασισμός, καταστολη, Κείμενα-αφίσες της ΕΣΕ and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *