40 ΩΡΕΣ ΓΙΑ 400 ΕΥΡΩ, ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ ΚΑΙ ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΦΕΝΤΙΚΟ

Δεν πάει καιρός από τα τελευταία μέτρα που έπληξαν την εργατική τάξη. Όμως το βαρέλι των νέων μέτρων δεν έχει πάτο. Αφεντικά και κράτος δεν θα σταματήσουν μέχρι να αφαιμάξουν τόσο τους εργαζομένους, ώστε να μη μπορούν να αντιδράσουν, μέχρι να γίνουν ολοκληρωτικά αντικείμενο  της απάνθρωπης εκμετάλλευσης τους. Είναι πια ξεκάθαρο πως ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ευρωπαίοι φίλοι του προσπαθούν, όσο και αν θέλουν να μας πείσουν για το αντίθετο, να αυξήσουν τον πλούτο και τη δύναμη των εκμεταλλευτών. Παρά την προσπάθεια προβολής των δανειστών ως πηγή του κακού και του ΣΥΡΙΖΑ ως σκληρό διαπραγματευτή προς όφελος των συμφερόντων μας, είναι φανερό ότι ο δεύτερος δεν είναι τίποτα παραπάνω από διαχειριστής της υπάρχουσας κατάστασης την οποία δε θέλει να μεταβάλλει. Αποκορύφωμα όλων αυτών αποτελούν τα νέα μέτρα που είναι στα σκαριά.

Σα να μη φτάνει η καθημερινή υποτίμηση κάθε πλευράς της ζωής μας μέσω της ανεργίας, της επισφαλούς εργασίας και του ξεχειλώματος των ωραρίων, βάζουν για ακόμη μία φορά στο μάτι τα εργασιακά, τις συντάξεις και το αφορολόγητο. Συγκεκριμένα, για χάρη του πλεονάσματος και της επιβολής των ευρωπαϊκών προτύπων στοχεύουν στην αύξηση των φόρων σε χαμηλόμισθους και συνταξιούχους οι οποίοι ενδέχεται να χάνουν από 10 έως 800 ευρώ το χρόνο, με τους εργαζόμενους των 600 ευρώ να χάνουν 650 ευρώ το χρόνο. Με την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς στις κύριες συντάξεις γίνεται μείωση 20% έως 30%  που σημαίνει απώλεια τουλάχιστον δύο συντάξεων το έτος. Στο βωμό της ανάπτυξης αλλαζει ξανα το καθεστώς των μαζικών απολύσεων καθώς καταργούν τον περιορισμό έως 5% απολύσεις προσωπικού το μήνα για κάθε εταιρεία.

Είναι σαφές οτι η κρατική επιβολή όλων αυτων των μέτρων, δεν μπορεί παρα να συμβει με την προσπάθεια απόσπασης μεγαλύτερης κοινωνικής συναίνεσης και υποταγής, γεγονός που συνοδεύετεαι πάντα με την όξυνση της καταστολής εναντια σε καθε αγωνιζόμενο. Το τελευταίο διάστημα, οι επιθέσεις σε διαδηλώσεις και εργατικες διαμαρτυρίες, οι συλληψεις και διώξεις διαδηλωτών, οι εκκενώσεις καταλήψεων, το αποδεικνύουν περίτρανα. Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι είναι αναγκαίο να πάρουμε τις ζωές στα χέρια μας και να εναντιωθούμε στην καταπίεση που μας επιβάλλουν τα αφεντικά, να μη γινόμαστε υποχείριάτους. Να καταλάβουμε ότι ο καιρός της μεμψιμοιρίας και της αυτολύπησης τελείωσε. Να βρούμε τη θέση μας στο δρόμο. Είναι επιτακτική ανάγκη να συγκροτήσουμε σωματεία βάσης μακριά από κάθε μορφή ιεραρχίας, προκειμένου να συλλογικοποιήσουμε τις ανάγκες μας και να διεκδικήσουμε οργανωμένα και μαζικά τα δικαιώματά μας.  Να σπάσουμε τις αλυσίδες που καθημερινά μας επιβάλλουν το κράτος, το κεφάλαιο και τα αφεντικά.

-ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΟΣΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ

-ΝΑ ΧΤΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Πορεία ενάντια στα νέα μέτρα 16/03 στην Περιφέρεια Ηπείρου στις 18:30

 

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

 

This entry was posted in Καλέσματα - Δράσεις - Εκδηλώσεις, Κείμενα-αφίσες της ΕΣΕ, παρεμβάσεις. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *