Μια οφειλόμενη απάντηση στην εφημερίδα ¨Ηπειρωτικός Αγών¨

http://www.agon.gr/news/154/ARTICLE/38497/2017-10-18.html

http://www.agon.gr/news/124/ARTICLE/38498/2017-10-18.html

Αποστολές για μικρά μυαλά

Μια οφειλόμενη απάντηση στην κ.  Τιτίκα Τζαλλα, εκδότρια του ¨Ηπειρωτικού Αγώνα¨

 

Με μεγάλο ενδιαφέρον, διαβάσαμε στο οπισθόφυλλο του ¨Ηπειρωτικού Αγώνα¨, την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017, ένα άρθρο με την υπογραφή της εκδότριας της εφημερίδας Τιτίκας Τζάλλα το οποίο συνοδεύονταν από φωτογραφία συνθήματος που γράψαμε στα σκαλάκια του Καπλάνειου. Το σύνθημα έγραφε ¨Σταμάτα την κλοπή των αφεντικών¨ και έφερε την υπογραφή της οργάνωσής μας, της Ελευθεριακής Συνδικαλιστικής Ένωσης.

Οφείλουμε να συγχαρούμε την συγγραφέα του εν λόγω άρθρου, διότι πράγματι τα σχόλιά της πληρούσαν όλες τις απαιτήσεις για την παραγωγή προπαγάνδας. Συνέδεσε ασύνδετα πράγματα, απαξίωσε την ουσία του αναγραφόμενου συνθήματος και το κυριότερο, έκανε επίκληση στο συναίσθημα, χρησιμοποιώντας αφηρημένα τεχνάσματα για το κακό που βρήκε τα παιδιά του 1ου Δημοτικού σχολείου.

Αναρωτιόμαστε κυρία Τζάλλα, γιατί δεν έχετε σχολιάσει ποτέ την ανασφάλιστη εργασία, τις απολύσεις, τα εργατικά ατυχήματα που συμβαίνουν στην πόλη των Ιωαννίνων; Που είναι η ευνομούμενη πολιτεία σας που με τόσο σθένος επικαλείστε, απέναντι σε όλα αυτά;

Γιατί δεν έχετε αναφερθεί ποτέ στους αγώνες των εργαζομένων, στις απεργίες και τις κατακτήσεις τους;

Γιατί δεν έχετε αναδείξει ποτέ την ¨βρωμιά¨ της εντατικής εκμετάλλευσης από πλευράς των εργοδοτών, πάνω στην οποία στηρίζεται η επιχειρηματικότητα στην πόλη; Μήπως ανησυχείτε πως θα βγάλετε τα μάτια σας, καθ ΄ότι και σεις εργοδότρια;

Αναρωτιόμαστε ακόμη αν θα συναντούσαμε τέτοιο άρθρο, ανάλογου ύφους και λασπολογίας σε κάποια χουντική ή κατοχική φυλλάδα, μια μέρα αφού κάποιοι έγραφαν συνθήματα στους τοίχους. Όπως και τότε, έτσι και τώρα, υπάρχουν άνθρωποι που δεν επιλέγουν τα ΜΜΕ για να εκφράσουν τις απόψεις τους και δεν θα παρακαλέσουν για να βάλετε τις ανακοινώσεις τους σε μια γωνίτσα στην εφημερίδα σας.

Επιχειρήσατε επίσης, να μας συσχετίσετε με εξόφθαλμα μετέωρο τρόπο, με ένα περιστατικό  που αφορούσε άτομο με ¨διαχειρίσιμα ψυχολογικά προβλήματα¨. Έχετε δίκιο σχεδόν σε όλα. Αποτελούμε κι εμείς -ανάμεσα σε πολλούς άλλους- ένα πρόβλημα για τα αφεντικά και τους τοπικούς άρχοντες. Ομολογούμε δε, πως είμαστε και κατά μια έννοια τρελοί, γιατί επιλέγουμε να πάμε αντίθετα στην κανονικότητα και την μαζοποίηση αυτού του παρανοϊκού κόσμου που τρέφεται από την μισθωτή σκλαβιά. Αλλά δυστυχώς για το σινάφι σας, δεν είμαστε διαχειρισιμοι/ες από την εξουσία. Και με το άρθρο σας αυτό αποδείξατε πως η στάση μας αυτή, ενοχλεί.

Τέλος, πρέπει να πούμε πως δεν είμαστε καθόλου άγνωστοι όπως αναφέρετε. Η Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση, μετρά ήδη 8 χρόνια δράσης στα Γιάννινα. Συμμετέχουμε ενεργά σε εργασιακούς και κοινωνικούς αγώνες, σε σωματεία και απεργιακές κινητοποιήσεις ενώ οργανώνουμε συχνά μικροφωνικές συγκεντρώσεις σε κεντρικά σημεία της πόλης αλλά και δημόσιες εκδηλώσεις. Μπορεί να μας βρει όποιος θέλει στον χώρο που διατηρούμε, στο Συνδικαλιστικό Κέντρο Ακηδεμόνευτων Τάσεων, στην οδό Χρήστου Ευθυμίου 22. Συναντιόμαστε εκεί κάθε Δευτέρα από τις 11:00 έως τις 13:00 και κάθε Τετάρτη από τις 17:00 έως τις 19:00. Μάλιστα αυτές τις ώρες, λειτουργεί και μια ενημερωτική δομή σχετικά με εργασιακά ζητήματα, νομικές συμβουλές ενάντια στην όλο και διογκούμενη εργοδοτική αυθαιρεσία αλλά και πληροφορίες για τις διαδικασίες ίδρυσης σωματείων. Την δομή αυτή την ονομάζουμε ¨ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΗΝ ΚΛΟΠΗ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ¨. Αυτό προβάλλει το επίδικο σύνθημα.

Όσο λοιπόν εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την αναβάθμιση της ζωής μας και όλων των εργαζομένων, όσο θα παλεύουμε για την καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας αλλά και την δημιουργία ενός επαναστατικού συνδικαλιστικού κινήματος, όσο θα πολεμάμε την αδικία και την εκμετάλλευση που γεννούν το κράτος και το κεφαλαίο, εσείς κ. Τιτίκα Τζάλλα, μπορείτε να ασχολείστε με λίγο σπρέι σε δυο σκαλάκια.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

eseioanninon.squat.gr

eseioanninon@gmail.com

ΥΓ1: Μπορεί να φταίει η ελλιπής μας εκπαίδευση. Το αναγνωρίζουμε. Κάποιοι άγνωστοι έγραφαν συνθήματα στο σχολείο που πηγαίναμε και μας απασχολούσαν. Αλλά δυσκολευτήκαμε ιδιαίτερα στην αρχή να καταλάβουμε τι ακριβώς ήθελε να πει η αρθρογράφος. Αφού διαβάσαμε το κείμενο ξανά και ξανά πήραμε μια γεύση. Αντιλαμβανόμαστε κ. Τιτικα Τζάλλα, ότι ως διευθύντρια του Ηπειρωτικού αγώνα, δεν έχετε κανένα πάνω από το κεφάλι να σας ελέγξει. Αλλά μήπως να προσλάβετε έναν αρχισυντάκτη; Θα βοηθούσατε έτσι στο πρόβλημα της ανεργίας που στην Ήπειρο ξεπερνά πλέον το 24%.

ΥΓ2. Μιας και εκεί στον ¨Ηπειρωτικό Αγώνα¨, φαίνεται να σας αρέσουν τα συνθήματά μας, ακόμη κι αν τα αποκαλείτε μουτζούρες, παρουσιάζουμε ορισμένες ακόμη φωτογραφίες από αυτά, ώστε να μπορείτε να γεμίζεται τα οπισθόφυλλα της εφημερίδας σε περιόδους που στερεύει η επικαιρότητα.

This entry was posted in Κείμενα-αφίσες της ΕΣΕ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *