ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΣΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ & Rebel kollektiv -ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤA ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ

Η ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή, σηματοδοτεί την επανεμφάνιση των εθνικιστικών πρωτοβουλιών για την διοργάνωση συλλαλητηρίων για το μακεδονικό. Τα εθνικιστικά αντανακλαστικά ενός μέρους την κοινωνίας δεν εκτονώθηκαν αρκετά μάλλον το καλοκαίρι, το προεκλογικό στίγμα της αντιπολίτευσης χρειάζεται την παρουσία των ¨γαλανόλευκων αγανακτισμένων¨ και πολύ περισσότερο, τα κυβερνητικά σχέδια εξυπηρετούνται από τέτοιες μαζώξεις, τόσο γιατί τις εκμεταλλεύονται σαν διαπραγματευτικό χαρτί, όσο κυρίως, γιατί πάντοτε ήταν απαραίτητος ο εκφασισμός της κοινωνίας και ο αποπροσανατολισμός από τα άμεσα καθημερινά προβλήματα.
Όποιοι νομίζουν ότι το ζήτημα της ονοματοδοσίας ενός κράτους, αφορά την ιστορία και την ελληνικότητα, εθελοτυφλεί. Γιατί δεν βλέπουν μπροστά τους τα γεωπολιτικά παιχνίδια της ΕΕ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή, την τεράστια σύγκρουση εθνικών κεφαλαίων και την λυσσαλέα προσπάθεια του ελληνικού καπιταλισμού όχι μόνο να αρπάξει ότι μπορεί, αλλά και να ηγηθεί σε αυτή την λεηλασία. Δεν βλέπουν ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις ήταν από τις πιο κερδοφόρες στην ΠΓΔΜ, πολύ πριν την συμφωνία των Πρεσπών και ότι μετά την επικύρωσή της, θα επεκταθούν οι προϋποθέσεις της κερδοφορίας τους. Δεν βλέπουν, ότι το ελληνικό κράτος και κεφάλαιο, αφού κατέστειλαν, αφομοίωσαν και πειθάρχησαν την εργατική τάξη μέσα στην χώρα, ξεκινούν νέες επιθέσεις προς όποια κατεύθυνση τους βολεύει. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για το πετύχουν, από το να στρέφουν την μια εργατική τάξη εναντίον της άλλης.
Όποιοι νομίζουν παράλληλα, ότι τα συλλαλητήρια για το μακεδονικό είναι απλά μια κινητοποίηση ¨δημοκρατικής έκφρασης¨, εθελοτυφλούν ακόμη περισσότερο. Γιατί δεν βλέπουν(ή δεν θέλουν να βλέπουν) ότι αυτά τα συλλαλητήρια είναι μια εκκωφαντική συναίνεση στα σχέδια του κράτους, ανεξάρτητα αν ο διαχειριστής του κρατάει αριστερή ή δεξιά σημαία. Είναι μια μεγάλη κατάφαση στον εθνικισμό και τον πόλεμο. Δεν βλέπουν( ή δεν θέλουν να βλέπουν) πως γίνονται οι στρατιές που θα συρθούν πίσω από κάποιο άλλο ¨εθνικό ζήτημα¨ όταν η ατζέντα της εξωτερικής πολιτικής το επιβάλλει. Άλλωστε σήμερα, έχουν και τον κατάλληλο άνθρωπο στην κατάλληλη θέση για κάτι τέτοιο. Έχουν υπουργό εθνικής άμυνας, της αμιγώς πια σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης, ένα άνθρωπο που αρέσκεται να ισοπεδώνει βραχονησίδες. Δεν βλέπουν(ή δεν θέλουν να βλέπουν) ότι τα συλλαλητήρια έχουν καθαρά εθνικιστικό περιεχόμενο και αποτελούν το καλύτερο εκκολαπτήριο νέων μεθοδεύσεων από φασίστες-νεοναζί. Δεν βλέπουν(ή δεν θέλουν να βλέπουν) ότι ακόμη κι αν αποκηρύσσουν δια του βήματος τους φασίστες, μέσα από αυτές τις μαζώξεις καλλιεργείτε ο εκφασισμός.
Απέναντι σε όλα αυτά και υπό συνθήκες έντονης κοινωνικής πόλωσης και αφομοίωσης, οι εργαζόμενες/οι καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε την ιστορική ευθύνη ανάσχεσης του φασιστικού φαινομένου. Καλούμαστε να ξεχωρίσουμε την ήρα από το στάρι, να οριοθετήσουμε ποια είναι τα δικά μας συμφέροντα και ποια των αφεντικών και του κράτους.
Σε αυτή την εποχή που η εξουσία ετοιμάζεται για πολέμους με άλλα κράτη, οι εργαζόμενοι/ες πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι βιώνουμε ήδη έναν καθημερινό, βίαιο πόλεμο. Τον ΤΑΞΙΚΟ. Με αμέτρητα ¨θερμά επεισόδια¨ εργοδοτικής αυθαιρεσίας, με τρομοκρατία και οικονομικό ή φυσικό θάνατο. Ένα πόλεμο που έχουν εξαπολύσει εναντίον μας, με όπλα την ανεργία, την φτώχεια, τα χρέη, τους φόρους, την καταστολή. Για αυτά τα ζητήματα οφείλουμε σήμερα να διαδηλώνουμε, όχι για τις Μακεδονίες!
Συνεπώς δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε όσους διοργανώνουν τα συλλαλητήρια του αποπροσανατολισμού, να σουλατσάρουν προωθώντας τα συμφέροντα των εχθρών μας. Δεν μπορούμε αφήσουμε εθνικιστικό δηλητήριο, να χυθεί στα Γιάννενα ή οπουδήποτε αλλού. Ο αντιφασιστικός αγώνας είναι πάνω από όλα μια ταξική μάχη. Και σε αυτή την μάχη οι εργαζόμενοι/ες, θα αντιμετωπίσουμε τον φασισμό με κάθε μέσο. Στους δρόμους, στις γειτονιές, στους χώρους δουλειάς, όπου και όπως χρειαστεί.

ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΜΑΝΔΥΑ ΦΟΡΟΥΝ
ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ

Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση Ιωαννίνων &Rebel kollektiv

ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 17:00

στην ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ

This entry was posted in Αντιφασισμός, Δρασεις στις γειτονιες. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *