Για την καινούργια απόλυση στο PIZZA FAN Ιωαννίνων

Για την καινούργια απόλυση στο PIZZA FAN Ιωαννίνων

 

Στις 23 Μαρτίου η PIZZA FAN στα Γιάννινα απόλυσε έναν διανομέα της με την αιτιολογία ότι ο συγκεκριμένος εργαζόμενος δεν ήταν παραγωγικός για την επιχείρηση, όπως δήλωσε ο επιθεωρητής της εταιρίας τόσο στον απολυμένο, όσο και σε μέλη του σωματείου τα όποια βρέθηκαν στο σημείο αμέσως μετά την κοινοποίηση της απόλυσης. Το τι σημαίνει όμως παραγωγικός για τα αφεντικά και δη για τα αφεντικά της PIZZA FAN, το έχει δείξει η πρότερη εμπειρία, όταν το μαγαζί που βρισκόταν επί της οδού Σπ. Λάμπρου έκλεισε βιαστικά το 2019 όταν οι τότε διανομείς ζήτησαν να πληρώνονται με τα νόμιμα.

Σημαίνει να δέχεσαι να δουλεύεις για μεροκάματα της πείνας, υπό τις πιο άθλιες καιρικές συνθήκες, χωρίς να βγάζεις άχνα απέναντι στην εργοδοσία. Σημαίνει να σε ενδιαφέρει μόνο το καλό του μαγαζιού και όχι να σκέφτεσαι το πως θα βγάλεις τον μήνα. Βάση λοιπόν των παραπάνω “στάνταρ” της εταιρίας, όντως ο συγκεκριμένος εργαζόμενος θα μπορούσαμε να πούμε με βεβαιότητα ότι δεν ήταν “παραγωγικός”. Και κατά την άποψή μας καλύτερα που δεν ήταν από αυτούς τους “παραγωγικούς”. Από τους συναδέλφους που γκρινιάζουν συνέχεια πως ακρίβυνε η βενζίνη, το ψωμί και το ρεύμα, αλλά μπροστά στο αφεντικό βαράνε προσοχή. Από τους συναδέλφους που όταν τους λες ότι πρέπει να διεκδικήσετε καλύτερους όρους εργασίας, σε λένε τεμπέλη και ότι θα κλείσεις το μαγαζί, επειδή ζητάς να πληρώνεσαι με τα αυτονόητα.

Απέναντι στον ωχαδερφισμό και την ρουφιανιά λοιπόν, εμείς αντιπαραβάλουμε την οργάνωση σε μαχητικά σωματεία και στους χώρους της δουλειάς. Δεν ελπίζουμε σε κανέναν σωτήρα, ούτε θα γλύψουμε τα πόδια κανενός υπεύθυνου περιμένοντας μια πιθανή ανέλιξη. Και στην τελική δεν θα αφήσουμε τα αφεντικά να κάνουν πάρτι στις πλάτες μας.

 

ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΣΤΗΝ PIZZA FAN

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣΗ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ Ο ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΣ

ΕΣΕ Ιωαννίνων

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *