Ενημέρωση από την κινητοποίηση ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας

dscn1966    Μαζική ήταν η σημερινή κινητοποίηση ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας στα Γιάννενα, την οποία κάλεσε το Συντονιστικό ενάντια στο ξεχείλωμα του ωραρίου. Η συγκέντρωση ξεκίνησε στις 11:00 με μικροφωνική στην συμβολή των οδών Χαριλάου Τρικούπη & Μιχαήλ Αγγέλου. Από τις 12:00 και μετά, περίπου 60 άτομα πορευτήκαμε εντός της αγοράς, αποκλείοντας συμβολικά περισσότερα από 15 καταστήματα που ανοίγουν σταθερά τις Κυριακές. Παρουσία με πανό και ανακοινώσεις( εκτός από αυτό του συντονιστικού)  είχαν η Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση Ιωαννίνων. Δυστυχώς ξανά, η απουσία σωματείων ήταν εμφανής. Με ενότητα , παλμό και δυναμισμό, φωνάχτηκαν συνθήματα τόσο ενάντια την κατάργηση της Κυριακής αργίας και της Λευκής Νύχτας, όσο και κατά των αντεργατικών μέτρων. Μοιράστηκαν εκατοντάδες ανακοινώσεις σε εργαζόμενους και διερχόμενους, όπου η ανταπόκρισή τους ήταν ιδιαιτέρως θετική. Η παρέμβαση έληξε δυο ώρες μετά, με αποκλεισμό του καταστήματος ¨Χαρτέξ¨, ιδιοκτησίας του προέδρου του Εμπορικού συλλόγου.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ-ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ!

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΡΑ ΝΑ ΦΟΥΝΤΩΣΕΙ!

ΠΗΓΕ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ Η ΝΥΧΤΑ Η ΛΕΥΚΗ

ΜΕ ΑΓΩΝΑ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

 

Όλοι/ες στο ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΞΕΧΕΙΛΩΜΑ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου στις 20:00* στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων(Γιοσέφ Ελιγιά 7)

 

*Έγινε μια αναγκαστική αλλαγή( σε αντίθεση με ότι γράφουν τα κείμενα)  στην ώρα της συνέλευσης του συντονιστικού από 18:00 στις 20:00

 

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

dscn1962dscn1952dscn1951dscn1970

This entry was posted in Διαδηλώσεις, Εργατικές ειδήσεις, Καλέσματα - Δράσεις - Εκδηλώσεις, παρεμβάσεις. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.