Τι είναι το ΣΥΝΔΙ.Κ.Α.Τ.

ΤΙ ΞΕΦΥΤΡΩΣΕ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΧΡΗΣΤΟΥ ΕΥΘΥΜΙΟΥ 22;
ΣΥΝΔΙ. Κ.Α.Τ.

Συνδικαλιστικό. Ένας χώρος συνάντησης όσων αντιστέκονται στην σημερινή κατάσταση που επικρατεί τόσο στους χώρους εργασίας όσο και στην κοινωνία. Των εργαζομένων που αμείβονται με ψίχουλα, που δεν ξέρουν αν θα έχουν δουλειά αύριο, των ανασφάλιστων, των ανέργων. Των εργαζομένων όμως που δεν ανέχονται να τσαλαπατιέται η αξιοπρέπεια τους, να υποβαθμίζεται το μεροκάματο και η ζωή τους και να επιβιώνουν σαν σύγχρονοι σκλάβοι. Ένας χώρος συνεύρεσης των εργαζομένων που διεκδικούν.
Κέντρο. Αλλά όχι το κέντρο του κόσμου. Ένα σημείο στο οποίο η ραδιουργία ενάντια στα αφεντικά και το κράτος, ενάντια σε κάθε μορφή εκμετάλλευσης και εξουσίας, έχει τον πρώτο λόγο. Στο οποίο θα μπορεί κανείς να ενημερωθεί, να κουβεντιάσει για αγωνίες και προβληματισμούς, να βγάλει το άχτι… αλλά όχι για την κλάψα, μα για την δημιουργία αντιστάσεων, για την λύση των προβλημάτων και για την οργάνωση της αντεπίθεσης. Ένα σημείο εκκίνησης, για να βρεθούν άλλοι κι άλλες που τραβούν τα ίδια ζόρια κι έχουν κοινά συμφέροντα. Ένα ορμητήριο ταξικών αγώνων.
Ακηδεμόνευτων. Ο συνδικαλισμός πια, προφέρεται σαν βρώμικη λέξη. Πράγμα όχι και τόσο παράλογο, γιατί συχνά τα σωματεία βρίσκονταν(ή βρίσκονται) υπό την κηδεμονία των κομμάτων, των παρατάξεων, των γραφειοκρατών. Τα εργατικά κέντρα-όπως και το δικό μας στα Γιάννινα- μετατρέπονται σε κομματικά γραφεία. Οι εργατικοί αγώνες, χρησιμοποιήθηκαν για να γίνουν ορισμένοι βουλευτάδες κι υπουργοί ή να μαζεύονται ψήφοι στις εκλογές. Στο ΣΥΝΔΙ. Κ.Α.Τ. δεν θα βρεις τέτοιους συνδικαλιστές/ριεςΘα βρεις όσους και όσες αγωνίζονται ώστε στα σωματεία να αποφασίζουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι/ες, μέσα από την συνέλευσή τους, με πλήρη ισοτιμία, για τα ζητήματα που τους απασχολούν και όχι τα κομματικά γραφεία. Δεν θα βρεις προέδρους ούτε διοικητικά συμβούλια. Δεν θα βρεις ψωνισμένους εργατοπατέρες και ειδικούς. Θα βρεις συνδικαλιστές που δεν τα κάνουν πλακάκια με τα αφεντικά και τους θεσμούς. Ούτε θα βρεις χρηματοδοτήσεις από το κράτος. Θα βρεις προτάσεις και ιδέες για ένα διαφορετικό τρόπο να κάνουμε συνδικαλισμό.
Τάσεων. Υπάρχουν πολλές τάσεις στο εργατικό κίνημα. Σε αυτό τον χώρο, συναντιούνται εκείνες που αντιλαμβάνονται πως οι αγώνες της καθημερινότητας, οι κατακτήσεις στο σήμερα, χτίζουν τις προϋποθέσεις για μια πιο δίκαιη κοινωνία αύριο, χωρίς εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενους, κράτη και σύνορα. Για να υπάρξει όμως αυτό, απαιτείται η αναδιάταξη των ριζοσπαστικών τάσεων στο εργατικό κίνημα. Στο ΣΥΝΔΙ. Κ. Α. Τ  καλλιεργείται η ενότητα, η αλληλεγγύη και η επιθετικότητα των εργατικών αγώνων, απέναντι  στα αφεντικά, τον κρατικό μηχανισμό και τους σχεδιασμούς τους, αλλά κι εναντία στα γεννήματά τους δηλαδή τους φασίστες, την απάθεια και την κοινωνική συναίνεση. Και σε αυτά τα πεδία της μάχης, δεν νίκησε ποτέ κανείς μόνος/η. Είναι υπόθεση της τάξης που δημιουργεί αυτόν τον κόσμο, υπάρχει εξαιτίας της και θα είναι αυτή που θα τον γκρεμοτσακίσει. Είναι υπόθεση της εργατικής τάξης. Σε αυτή απευθύνεται το ΣΥΝΔΙ. Κ. Α. Τ.

ΝΑ ΞΑΝΑΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟ

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤ λειτουργεί με ευθύνη της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 
…και είναι ανοιχτό:
Κάθε Δευτέρα 11:00 – 13:00
Κάθε Τετάρτη 17:00 – 19:00

Στον χώρο λειτουργεί η δομή ενημέρωσης εργαζομένων
¨ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΗΝ ΚΛΟΠΗ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ¨
Όπου μπορεί να απευθυνθεί όποιος/α θέλει και να ενημερωθεί πάνω σε εργασιακά δικαιώματα, διαδικασίες ίδρυσης σωματείων, ζητήματα που αφορούν εργοδοτική αυθαιρεσία.

Επίσης θα βρεις: 
Έντυπα και κείμενα σωματείων και εργατικών συλλογικοτήτων
Το ενημερωτικό έντυπο δρόμου ¨Αναρχοσυνδικαλισμος¨ της ΕΣΕ Ιωαννίνων.
Το δελτίο εργατικής αντιπληροφόρησης της ΕΣΕ Αθήνας.

This entry was posted in Καλέσματα - Δράσεις - Εκδηλώσεις. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *