ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΜΑΣ ΔΕ ΓΚΡΕΜΙΖΟΝΤΑΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΝΤΟΥΒΑΡΙΑ ΣΑΣ…

Μικροφωνική συγκέντρωση αλληλεγγύης στην κατάληψη Μπρούκλυν Πέμπτη 18/07, στις 12:30, στο παρκάκι πίσω από την Ακαδημία και Παρασκευή 19/07, στις 21:00, στο Κουρμανιό.

Ενημέρωση από την εκκένωση της Μπρούκλυν, Γιάννινα

Στις 15/07/2019, τα χαράματα , γύρω στις 6 πραγματοποιήθηκε επιχείρηση εκκένωσης και κατεδάφισης της κατάληψης Μπρούκλυν. Σε αντίθεση με ό,τι αναφέρεται στα καθεστωτικά για εγκατάλειψη του σπιτιού από τους κατοίκους του, το σπίτι προφανώς συνέχιζε να κατοικείται και μόλις την προηγούμενη βδομάδα είχε δημόσια ανοιχτή εκδήλωση. Οι μπάτσοι λοιπόν σε πλήρη συνεννόηση με τα συνεργεία και τον εργολάβο φρόντισαν να εισβάλλουν στο μικρό μεσοδιάστημα που το σπίτι έμενε σχεδόν καθημερινά άδειο για κάποια ώρα λόγω των ωραρίων δουλειάς των καταληψιών. Καθώς λοιπόν μία εκ ων καταληψιών βρισκόταν στο δρόμο για την επιστροφή στο σπίτι ειδοποιείται από τυχαία διερχόμενο γείτονα ότι «έξω από το σπίτι γίνεται χαμός». Σπεύδει εκεί, ενώ αρχίζει να ενημερώνεται και αλληλέγγυος κόσμος. Δυο κλούβες ματάδες, όλη η ομάδα ΟΠΚΕ, Διας και ένας υπεράριθμος συρφετός από ασφαλίτες και καπελάκηδες είχαν κατακλύσει τη γειτονιά και είχαν κλείσει την κυκλοφορία στους γύρω δρόμους ενώ μια μπουλντόζα είχε αρχίσει να γκρεμίζει τον μπροστά τοίχο του σπιτιού. Τα κραξίδια στους μπάτσους και η απάιτηση της συντρόφισσας να μπει στο σπίτι σταμάτησαν προσωρινά την μπουλντόζα. Με το πέρασμα του χρόνου προσέγγισαν το σπίτι και άλλοι σύντροφοι και συντρόφισσες ενώ κατάφεραν να μπουν στο σπίτι κάποιοι ακόμα καταληψίες μιας και πλέον μπάτσοι και εργάτες των συνεργείων είχαν μπει σε διαδικασία επίσπευσης του αδειάσματος του σπιτιού απο τα αντικείμενα που βρίσκοταν εντός. Μια ομάδα αλληλέγγυων είχε μαζευτεί σε σημείο που είχε οπτική επαφή με το σπίτι αλλά ήταν αδύνατο να προσεγγίσει περισσότερο, έκανε αισθητή την παρουσία της με συνθήματα που ενώνονταν με τις φωνές των καταληψιών. Όταν τελείωσε το άδειασμα του σπιτιού, δύο εκ των καταληψιών αρνήθηκαν να αποχωρήσουν από το σημείο όπως τους προτάθηκε από τους αρχίμπατσους. Έμειναν λέγοντας πως δεν πρόκειται για οικειοθελή αποχώρησή τους από το σπίτι αλλά για τη βίαιη εκκένωση του σπιτιού του οποίου κατοικούν και είναι πρόθυμοι να αναλάβουν την ευθύνη για αυτή τους την επιλογή. Οδηγήθηκαν στο περιπολικό και από κει στο τμήμα. Ήταν ξεκάθαρο πως η γραμμή των μπάτσων ήταν να μη δοθεί συνέχεια και να μην υπάρξουν συλλήψεις, ακόμα και οι βρισιές και προσβολές των καταληψιών ενάντια στους μπάτσους μέσα στο τμήμα δεν στάθηκαν ικανά να μετατρέψουν τις προσαγωγές σε συλλήψεις και εν τέλει οι σύντροφοι αφέθηκαν ελεύθεροι. Το μικρό σπιτάκι στην Ακαδημίας 16 γκρεμίστηκε ολοσχερώς, όμως δυστυχώς για τους εχθρούς της ελευθερίας οι ιδέες μας δεν καταρρέουν μαζί με τα ντουβάρια.

Κατάληψη Μπρούκλυν

ΥΓ. Παρεμπιπτόντως, οι ιδιοκτήτες είναι τόσο θαρραλέοι και υπερήφανοι για τις επιλογές τους που κανείς από τους 17 δεν ήταν παρών. Ενώ τα συνεργεία που γκρέμιζαν ήταν του εργολάβου Παπαθανασίου, του έταιρου δειλού καθηκιού που το προηγούμενο διάστημα διατείνονταν πως έχει αποχωρήσει από την υπόθεση.

https://athens.indymedia.org/post/1599118/

https://athens.indymedia.org/post/1599118/

This entry was posted in Καλέσματα - Δράσεις - Εκδηλώσεις. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.