ΚΟΜΜΕΝΕΣ ΟΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ!!!ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

Έχοντας υπόψιν την άνευ προηγουμένου επίθεση από πλευράς κράτους και κεφαλαίου, η οποία εξελίσσεται και θα ενταθεί, σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο, επιλέγουμε να απεργήσουμε και να καλέσουμε συγκέντρωση-πορεία την 1 Μάη. Η αλήθεια είναι πως οι συνθήκες που βιώνουμε λόγω διαχείρισης του κορωνοϊου, είναι πρωτόγνωρες. Κατεβαίνουμε όμως πάντα την Πρωτομαγιά, προσπαθώντας να μετατοπίσουμε τον επετειακό χαρακτήρα της και να συνδέοντάς την με τις σύγχρονες διεκδικήσεις. Συνεπώς κρίνουμε οτι είναι ακόμη πιο επιτακτική τώρα η συμμετοχή στην απεργία και η παρουσία μας στους δρόμους. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να απαγορευτούν οι αγώνες, ούτε είναι δυνατόν να μετατεθούν. Η συγκέντρωση και η πορεία, θα γίνει με αποστάσεις μεταξύ των διαδηλωτών, πεέρνωντας τα μέτρα αυτοπροστασίας, παράλληλα όμως θα είναι ισχυρά περιφρουρημένη σε περίπτωση που η αστυνομία πλησιάσει.  Καλούμε τους/τις εργαζόμενους/ες, τα συνδικάτα, τις συλλογικότητες να δείξουν αγωνιστική υπευθυνότητα, να συμμετέχουν στην απεργία και να συγκροτηθεί η βάση για την συσπείρωση που απαιτείται στο διάστημα που έρχεται.  Οι ανάγκες και η λογική, ενάντια στο φόβο.

Το κείμενο που μοιραζεται σε χώρους εργασίας και γειτονιές των Ιωαννίνων:

 

ΚΟΜΜΕΝΕΣ ΟΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ!!!ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

Συναδέλφισσες/-οι

Πολλά μας τα ´παν οι ¨μεγάλοι¨ εν μέσω της πανδημίας. Ακόμη περισσότερα όμως έκαναν. Δεν χρειάζονται παραπάνω αναλύσεις. Όλοι οι εργαζόμενοι/-ες, τα γνωρίζουν και συζητούν στα τηλέφωνα, στο διαδίκτυο, στα μπαλκόνια και στους δρόμους. Έρχεται μια άνευ προηγουμένου σφαγή εργασιακών και κοινωνικών κατακτήσεων. Οι μειώσεις μισθών, οι απολύσεις, η φτώχεια και η καταστολή που θα πέσει, μαγειρεύεται ήδη στα επιτελεία κυβέρνησης και αφεντικών. Είναι αλήθεια πως έχασαν με το lockdown, κυρίως ορισμένα αφεντικά του εμπορίου και του επισιτιστικού/ξενοδοχειακού τομέα. Αλλά πόσες και πόσες φορές στο παρελθόν δεν κατάφεραν όλοι αυτοί να αποκαταστήσουν την χασούρα τους; Πόσες φορές το κράτος, τους χτύπησε στην πλάτη και παράχωσε λεφτά που τα πήρε από την δουλειά των εργαζόμενων, που τα πήρε από την τσέπη μας και τα βαλε στην δική τους;
Αν βγάλει το κράτος την ανθρωπιστική μάσκα του, θα αποκαλυφτεί το τερατώδες πρόσωπο της εκμετάλλευσης. Ας κόψουν λοιπόν τις μαλακίες ότι νοιάζονται για την ανθρώπινη ζωή και την υγεία! Είναι οι ίδιοι που δεν έκαναν τίποτα τόσα χρόνια, για την υγιεινή και την ασφάλεια στους χώρους δουλειάς, όπου τσακίζονταν καθημερινά οι εργάτες κι οι εργάτριες. Είναι οι ίδιοι που μας βάζουν να δουλεύουμε ως τα 70 για να μπορέσουμε να συμπληρώσουμε μια σύνταξη της πλάκας. Είναι οι ίδιοι που τα έχουν φροντίσει όλα με τέτοιον τρόπο, ώστε να μα δίνουν τόσα, ίσα ίσα για να μην πεθάνουμε της πείνας και πάψουμε να είμαστε εξαρτήματα της παραγωγής κέρδους των λίγων.
Ας κόψουν λοιπόν τις μαλακίες ότι νοιάζονται για την περίθαλψη! Γιατί είναι οι ίδιοι που
δίνουν εκατομμύρια για F-16 και περιπολικά αντί για κλίνες ΜΕΘ και ασθενοφόρα. Είναι οι ίδιοι που δεν έκαναν προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού, αλλά γέμισαν τον τόπο με μπάτσους στις γειτονιές να επιτηρούν την κοινωνία και να χτυπούν διαδηλωτές ενω έστειλαν στρατό να επιτίθεται στα σύνορα και όχι μόνο, στα αδέρφια μας, του μετανάστες/ριες εργάτες/ριες. Είναι οι ίδιοι που μετέτρεψαν την υγεία σε εμπορευματικό προϊόν και έστρωσαν το δρόμο στις ιδιωτικές εταιρίες να κερδοφορούν ασύστολα! Είναι οι ίδιοι που κοίταζαν αλλού, όταν τα περισσότερα μικρά αφεντικά κολλούσαν στους εργαζόμενους 3 ένσημα το μήνα ή και καθόλου, υποσκάπτωντας έτσι την κοινωνική ασφάλιση και κατ´επέκταση την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Ας κόψουν τις μαλακίες ότι νοιάζονται για την κοινωνία! Μόνο για τα κέρδη τους νοιάζονται! Και βλέπουν καθαρά, πως όταν διαμορφώνονται καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, όταν ο φόβος νοτίζει την κοινωνία, κάποιοι πάντα βγαίνουν κερδισμένοι. Γιατί η κοινωνική πειθαρχία ρίχνει τις αντιστάσεις, κι έτσι ρίχνει τα μεροκάματα. Τρίβουν τα χέρια τους που ο κορωνοϊός τους έδωσε την ευκαιρία να φλυαρήσουν με διατάγματα, κόβοντας μισθούς, νομιμοποιώντας απολύσεις, ελαστικά ωράρια, εκ περιτροπής εργασία, επιδόματα πείνας. Πετούν την σκούφια τους που βρέθηκε στο δρόμο τους μια υγειονομική απειλή, για να στρατιωτικοποιήσουν την κοινωνική ζωή, να απαγορεύσουν την κυκλοφορία και τις συγκεντρώσεις, να περιορίσουν τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και να επιβάλλουν ψηφιακή σιγή νεκροταφείου.
Η εξουσία έχει βάλει τα δυνατά της για να κυριαρχήσει ο φόβος του θανάτου. Μα είναι ιστορική ευθύνη, τώρα πιο πολύ από ποτέ, να μην καταντήσουμε να φοβόμαστε να ζήσουμε. Είναι αδύνατον οι εργάτριες κι οι εργάτες να εμπιστευτούν το κράτος και τα αφεντικά. Εμπιστευόμαστε μόνο τη δύναμή μας, την συλλογική οργάνωση, την θέληση και τον αγώνα για ζωή, αξιοπρέπεια, δικαιοσύνη κι ελευθερία.
Δεν έχουμε ανάγκη ούτε το κράτος προστάτη, ούτε την ψευτοκοινωνική του έκφανση. Δεν ψαρώνουμε με τις τζούφιες ευαισθησίες των εταιριών. Δεν σερνόμαστε άκριτα πίσω από τις νουθεσίες των ειδικών. Δεν ελπίζουμε τίποτε από τις φανφάρες των κομμάτων και των εργατοπατέρων.


ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΟΨΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΕΡΑ! ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ-ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ- ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!


Είτε δουλεύουμε είτε όχι, είτε κάνουμε τηλεργασία, σταματάμε την παραγωγή. Οργανωνόμαστε σε σωματεία, κάνουμε συνελεύσεις, συζητάμε, ενημερωνόμαστε και περνάμε στη δράση. Η Πρωτομαγιά του 2020, δεν θα είναι επέτειος ή γιορτή των εργατών. Πρέπει να γίνει μήνυμα προς την εξουσία. Πρέπει να διεκδικήσουμε ξανά τον δημόσιο χώρο. Πρέπει να καταλάβουν πως το εργατικό κίνημα παραμένει ζωντανό. Για να μην αφήσουμε τα αφεντικά και το κράτος, να ισοπεδώσουν ξανά τη ζωή μας.

28 Απρίλη 12:00

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους υγειονομικούς

Στην είσοδο του νοσοκομείου Χατζηκώστα

 

1Η ΜΑΗ 2020
Απεργιακή συγκέντρωση 10.30
Στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων

 

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

This entry was posted in Απεργίες. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *