Ιωάννινα| Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους/στις 5 διωκόμενους/ες αντιφασίστες/ριες

“Ο πανικός όμως που διαχέεται, η αυτοφυλάκιση στο σπίτι, η αόριστη «απαγόρευση συναθροίσεων» που δηλώνει υπόρρητα την απαγόρευση συγκεντρώσεων, επιβάλλει μια βίαιη αναπροσαρμογή κοινωνικών σχέσεων. Το παράδειγμα της Ιταλίας και άλλων χωρών, που οι κάτοικοι χρειάζονται άδεια για να βγούν εξω, ή που οι δρόμοι φρουρούνται από τον στρατό, δεν είναι καθόλου μακρινό. Το κράτος όμως πάντα, χρησιμοποιούσε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, για να επιβάλει προσωρινά μέτρα, τα οποία τελικά είτε παραμένουν, είτε κρίνονται για την δυνατότητά τους να παγιωθούν. Θεωρούμε λοιπόν ότι ναι μεν έχουμε μια σοβαρή κατάσταση σε σχέση με τον ιό, βιώνουμε δε ένα πρωτοφανές παγκόσμιο κοινωνικό πείραμα βιοπολιτικής εφαρμογής, με στόχο την ακόμη μεγαλύτερη κοινωνική πειθάρχηση, από το οποίο το κράτος και το κεφάλαιο θα αποκομίσουν τελικά πολλαπλά οφέλη. Η οικονομική κρίση άλλωστε, μετά ή πριν τις καραντίνες είναι δεδομένη. Και τέτοιες ευκαιρίες δεν τις χάνουν. Προετοιμάζεται ήδη η επίθεση σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνική ασφάλιση. Θα την υλοποιήσουν ευκολότερα, αν έχουν περισταλεί και ορισμένα δικαιώματα που κληροδότησε η καραντίνα. Εκτος, αν η εργατική τάξη δεν τους αφήσει να το κάνουν.

Σε αυτό το πείραμα δεν μπορούμε συνεπώς να μείνουμε άπραγοι/ες. Θα διεκδικήσουμε την δυνατότητά μας να συγκεντρωνόμαστε σε δημόσιους χώρους και να αγωνιζόμαστε.”

Το παραπάνω αποτελεί τμήμα της ανακοίνωσης της ΕΣΕ Ιωαννίνων από την συγκέντρωση που πραγματοποίησε στις 17/03, λίγο μετά την ανακοίνωση του μέτρου της απαγόρευσης συναθροίσεων. Σήμερα, μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι η επίθεση του κράτους όχι απλά συνεχίζεται αλλά έχει κλιμακωθεί. Με πρόσχημα το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για την υγεία μας, όλα τα δικαιώματα μας μπαίνουν σε καραντίνα. Δικός μας στόχος είναι να συνεχίσουμε να εναντιωνόμαστε στην όλο και αυξανόμενη καταστολή που δεχόμαστε στο δρόμο, την εργασία, το σχολείο, τη σχολή, ακόμη και στο σπίτι μας. Για όλους τους παραπάνω λόγους η αυριανή συγκέντρωση αλληλεγγύης στους/στις διωκόμενους/ες αντιφασίστες/ριες, έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Ιωαννίνων θα πραγματοποιηθεί κανονικά, τηρώντας τα μέτρα αυτοπροστασίας.

 

Συγκέντρωση την Τρίτη 6 Οκτωβρίου στις 11:00, στο δικαστικό μέγαρο Ιωαννίνων. Eνάντια στον φασισμό και το σύστημα που τον γεννάει.

This entry was posted in Καλέσματα - Δράσεις - Εκδηλώσεις. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *