Παρέμβαση για τους ολικούς αρνητές στράτευσης στη Δ.Ο.Υ Ιωαννίνων – Video

Σήμερα 12/12 πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στη τοπική Δ.Ο.Υ Ιωαννίνων, ενάντια στην επιβολή του εξαχίλιαρου στους ολικούς αρνητές από το κράτος και τα αφεντικά. Γράφτηκαν συνθήματα στο εσωτερικό του κτιρίου τα οποία είχαν αντιμιλιταριστικό και αντικαπιταλιστικό περιεχόμενο , πετάχτηκαν τρικάκια και μοιράστηκε το παρακάτω κείμενο.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΟΛΙΚΟΥΣ ΑΡΝΗΤΕΣ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ

Επισκεφτήκαμε σήμερα την ΔΟΥ Ιωαννίνων, για να πραγματοποιήσουμε μια συμβολική δράση ενάντια στον στρατό. Εύλογα θα αναρωτηθεί κανείς, τι δουλειά έχει η εφορία με το στράτευμα, τι σχέση μπορεί να έχουν οι οικονομικές υπηρεσίες με την θητεία. Κι όμως, πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν, ότι οι εφορίες αναλαμβάνουν να προεκτείνουν τον κρατικό κατασταλτικό ρόλο, μέσω της οικονομικής αφαίμαξης που επιβάλλουν, σε όσους αρνούνται να στρατευτούν. Κυρώνουν διοικητικά πρόστιμα ύψους 6000 ευρώ, για κάθε φορά που κάποιος ενώ καλείται, δεν παρουσιάζεται στα στρατόπεδα. Οι αρνητές στράτευσης, εκτός του κινδύνου της σύλληψης δηλαδή, έχουν κι ένα φέσι να επικρέμεται στην καθημερινότητά τους. Εκτός κι αν αρνούνται να το πληρώσουν. Πράγμα το οποίο κάνουν.

Η οικονομική εξόντωση αγγίζει όλους όσους σήμερα παλεύουν για την επιβίωση , εκτός φυσικά από τους πλούσιους. Οι εφορίες μαζί με τις τράπεζες ως συγκοινωνούντα δοχεία νόμιμης ληστείας των εισοδημάτων των εργαζομένων, αποτελούν πυλώνα της εισπρακτικής πολιτικής του κράτους, ανεξάρτητα αν στην διαχείριση βρίσκονται αντιμνημονιακοί ή όχι, αριστεροί ή δεξιοί. Αναδιανέμουν τον πλούτο σε βάρος των αδύναμων, χαϊδεύουν τα αφεντικά με φοροελαφρύνσεις ή καλύπτουν την φοροαποφυγή τους. Οι εφορίες είναι εκείνος ο διοικητικός μηχανισμός, που εφαρμόζει την επιθετική, ταξική στρατηγική εναντίον των εκμεταλλευόμενων.

Αποδεικνύεται όμως ότι οι κυρώσεις, δεν απευθύνονται μόνο σε όσους δεν έχουν να πληρώσουν. Εξαπολύονται και απέναντι σε όσους ιδεολογικά αρνούνται να ακολουθήσουν τους εκβιασμούς που επιβάλει το καπιταλιστικό σύστημα και το στρατιωτικό του δεκανίκι. Γιατί άραγε να πληρώσουν οι αρνητές στράτευσης τα έξι χιλιάρικα; Για να μετατραπούν σε άρματα, αεροσκάφη και όπλα: Γιατί το κράτος εμμονικά τους σέρνει σε δίκες και κάνει τα πάντα να τους μαντρώσει στην μιλιταριστική του παράνοια; Για να σκοτώσουν και να σκοτωθούν για συμφέροντα που δεν είναι δικά τους; Για να στραφούν εναντίον άλλων ανθρώπων, που στέκονται κι αυτοί με τις ώρες μπροστά στους γκισέδες των ¨δικών τους¨ εφοριών, έχουν αντίστοιχα χρέη στις ίδιες τράπεζες και βιώνουν την ίδια εργασιακή ανασφάλεια από τα αφεντικά τους; Γιατί να πολεμήσουν όλους αυτούς που μοιράζονται την ίδια φτώχεια;

Η εποχή που ζούμε είναι επικίνδυνη. Η μισαλλοδοξία, ο εθνικισμός και ο πόλεμος, αρχίζουν να ξαναφυτεύονται στα μυαλά των καταπιεσμένων. Στην δική μας εποχή, δεν μπορεί κανείς να κρατά μια στάση μεσοβέζικη. Ή θα αντιταχθεί στα αφεντικά και το κράτος τους ή θα σκύψει το κεφάλι και θα κάνει ότι του πουν. Ή θα οργανώσει την αντίσταση στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές, ή θα δωρίσει την αξιοπρέπειά του σε όσους τον εκμεταλλεύονται. Ή θα σηκώσει ανάστημα στις πολεμικές προετοιμασίες και την εθνικιστική έξαρση ή θα ετοιμαστεί να κλάψει δικούς του ανθρώπους για το τίποτα.

Σε αυτή την εποχή λοιπόν, οι ολικοί αρνητές στράτευσης, υψώνουν με την στάση τους ένα ανάχωμα ενάντια στον πόλεμο. Και σε αυτή την μάχη έχουν την αμέριστη αλληλεγγύη όσων αγωνίζονται ενάντια στον καπιταλισμό. Μέχρι να μην βρίσκονται χέρια να πολεμήσουν για χάρη του κράτους και των αφεντικών.

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΤΊΜΟΥ ΤΩΝ 6000 ΕΥΡΩ ΑΜΕΣΗ ΠΑΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ ΤΩΝ ΟΛΙΚΩΝ ΑΡΝΗΤΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ

Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση Ιωαννίνων

Βίντεο από τη δράση: https://vimeo.com/306825294

This entry was posted in Αντιμιλιταρισμος, παρεμβάσεις and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *