Απεργιακή Πρωτομαγιά, Συγκέντρωση 1 Μάη στις 10,30 στο εργατικό κέντρο

Απεργιακή Πρωτομαγιά: οι ανάγκες και η λογική ενάντια στον φόβο τώρα όσο ποτέ!

Ένα μαύρο σύννεφο πλανάται και στον φετινό επετειακό χαρακτήρα της εργατικής πρωτομαγιάς. Εκατό και χρόνια μετά τους ιστορικούς αγώνες των εργατών για την κατάκτηση του 8ωρου, το αντεργατικό νομοσχέδιο του Χατζηδάκη άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για τη σφαγή αυτών των εργασιακών και κοινωνικών κατακτήσεων. Το ξεχείλωμα των ωραρίων με την νομιμοποίηση του 10ωρου και τα άφαντα ρεπό αντικατοπτρίζουν την εξάντληση των εργατών και την τρομακτική αύξηση των εργατικών ατυχημάτων(COSCO, ΛΑΡΚΟ, διανομείς, εργαζόμενοι στα Γρεβενά κ.α) καθώς τα μέσα ατομικής προστασίας σε κάθε χώρο δουλειάς είναι λιγοστά κι απαρχαιωμένα. Δε συζητάμε δε, για την συνταξιοδότηση στα 67 για τη συμπλήρωση ενός πενιχρότατου μισθού. Οι νομιμοποιημένες πλέον απολύσεις και η ανεργία πληθαίνουν, η φτώχεια χτυπά την πόρτα σε κάθε προλετάριο.

‘Όπου βρεθείς κι όπου σταθείς, δίνουν και παίρνουν οι συζητήσεις για την ενεργειακή κρίση και το βάθεμα του χεριού στις τσέπες των πολιτών. Εργαζόμενοι/ες διπλοσκέφτονται κάθε πρωί πηγαίνοντας στη δουλειά τους αν θα γεμίσουν το ντεπόζιτο του αυτοκινήτου, κοιτάζοντας την αναρτημένη πινακίδα των βενζινάδικων. Οι τιμές των προϊόντων στα ράφια των supermarkets κάθε μέρα και πιο ακριβές. Το κράτος εξακολουθεί να μας ταΐζει κουτόχορτο προσφέροντας επιδόματα της πλάκας(ουκ ολίγα επιδόματα θέρμανσης αξίας 13 ευρών δόθηκαν κι εφέτος), κι αυξήσεις του μικτού κατώτατου μισθού κατά 7.5%. Μικρά και μεγάλα αφεντικά, ωστόσο, δεν παύουν να βγαίνουν παρά κερδισμένα με τις ανατιμήσεις και τη φορολόγηση. Με το πρόσχημα “”δε βγαίνει η επιχείρηση”, η υποασφάλιση των εργαζομένων, τα ακόμα πιο χαμηλά μεροκάματα και με τα νομοσχέδια της εκάστοτε κυβέρνησης, τα αφεντικά τρίβουν τα χεράκια τους βλέποντας τα πλούτη τους να αυξάνονται.

Μύρισε μπαρούτι και στην Ελλάδα! Η εμπλοκή της χώρας στην πολεμική κρίση της Ρωσίας- Ουκρανίας και οι βαθύτατες συνέπειες της τόσο σε τουρισμό και οικονομία χτυπάνε καμπανάκι σε άμεσα επερχόμενες εκλογές. Τα προεκλογικά μαγειρεία έχουν κιόλας ξεκινήσει να ζεσταίνουν την ίδια κλασσική συνταγή για την ανάδειξη αριστερού ή δεξιού διαχειριστή- σωσία του κράτους. Οι γραφειοκράτες και καρεκλοκένταυροι συνδικαλιστές περνούν στη σέντρα για ψηφοθηρία εκμεταλλευόμενοι τη διαχείριση της ΝΔ σε ακρίβεια και πόλεμο, την ίδια ώρα που σιωπά συναινούσαν στην κρατική διαχείριση της πανδημίας. Με πρόφαση τον πόλεμο διασφαλίζουν τα κέρδη τους πουλώντας φούμαρα στους εργάτες για “Τάξη και Ασφάλεια”, ξεχνώντας πως οι εργάτες φτιάχνουν και μεταφέρουν τους οπλισμούς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η άρνηση μεταφοράς των εργατών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Θεσσαλονίκης για να συμμετέχουν στην τεχνική εξασφάλιση- υποστήριξη μηχανών του ΝΑΤΟ στην Αλεξανδρούπολη. Να πάνε αυτοί να πολεμήσουν! Όχι άλλοι νεκροί εργάτες στο βωμό της βαρβαρότητας τους! Εμείς, σαν αναρχοσυνδικαλιστική ένωση δεν έχουμε να πούμε παρά σκατά στις εκλογές τους κι ότι ως εργάτες αν ενώσουμε τις δυνάμεις μας, η καθημερινότητα βασισμένη στην αλληλεγγύη και στην αυτοοργάνωση θα είναι μονόδρομος.

Κράτος και αφεντικά γνωρίζουν πως ο μαχητικός και διαρκής αγώνας των εργαζομένων μπορεί να γυρίσει τον κόσμο τους ανάποδα. Πιο επιτακτική είναι τώρα η οργάνωση στα Σωματεία σε κάθε χώρο δουλειάς και η παρουσία μας στο δρόμο με την απεργία. Αντίσταση σε κάθε αφεντικό!

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ!

ΑΥΞΗΣΗ ΜΙΣΘΟΥ, ΜΕΙΩΣΗ ΩΡΑΡΙΟΥ!

This entry was posted in Απεργίες and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *